Hlavní obsah

Vítěz Eura se posmíval Haalandovi, ten se pomstil i s úroky

„Haaland se třese, že přicházím,“ rozjímal v létě španělský obránce Marc Cucurella po ovládnutí letošního Eura o hvězdném norském útočníkovi. Kanonýr Manchesteru City se mu ve vzájemném zápase anglické Premier League pomstil gólem, při němž přešel právě přes obránce Chelsea. A nezůstal pouze u vstřelené branky. Citizens na půdě Blues v úvodním kole sezony zvítězili 2:0.

Foto: Profimedia.cz

Erling Haaland z Manchesteru City (vpravo) a Marc Cucurella z Chelsea

Článek

„Cucurella jí paellu, Cucurella pije Estrellu a Haaland se třese, že Cucurella přichází,“ zpíval o sobě Španěl při oslavách triumfu na letošním evropském šampionátu v Německu. Obránce Chelsea se na turnaji ukázal ve velmi dobrém světle, například ve finále proti Anglii si připsal klíčovou asistenci na vítěznou branku Mikela Oyarzabala.

Záběry z oslav však obletěly celý svět. A fanoušci tak rázem byli ve velkém očekávání k prvnímu kolu anglické Premier League, neboť šlágrem úvodu soutěže byl právě zápas londýnské Chelsea s Manchesterem City. Oba zmínění se v neděli objevili v základních sestavách svých týmů.

A Haalandova pomsta přišla. V osmnácté minutě norský útočník načal svůj střelecký účet v letošní sezoně. Bohužel pro Cucurellu to byl právě on, koho Haaland v pokutovém území Chelsea snadno setřásl a poslal City do vedení.

Fanoušci na sociálních sítích se momentu hned chytili. „Komu je teď asi do zpěvu!“ komentoval situaci jeden z příznivců Citizens. „Fotbaloví scenáristé jsou tak předvídatelní. Že Haaland vstřelí gól, když ho Cucurella měl ubránit, byla ta nejočekávatelnější věc, co se mohla stát,“ zmiňoval další z fanoušků.

Nezůstalo to však pouze u gólu. Během druhého poločasu chytly čerstvého vítěze Eura křeče a svalil se na zem. Kolem šel právě norský kanonýr, kterého Cucurella začal viditelně prosit, jestli by mu nepomohl s protažením. Haaland se však na Španěla pouze usmál a prošel dále. Pomoct mu tak museli jeho spoluhráči.

Krátce na to Cucurella vystřídal a po cestě k lavičce Chelsea musel projít také kolem sektoru hostí. Přítomní fanoušci situace samozřejmě využili a začali na Španěla hromadně vykřikovat, což doplnili různými gesty.

Po zápase hvězdný Nor čelil i dotazu právě na španělského obránce. „Cucurella je vtipný chlapík,“ načal Haaland svou odpověď. „Minulou sezonu mě žádal o dres. A teď zpívá o mně takové písničky,“ vyjádřil se útočník Citizens po zápase pro televizi Bein Sports.