Hlavní obsah

Odstrašující případ pro ostatní. Plivanec majitele klubu z Premier League má dohru

Už zná trest za své nevhodné chování. Majitel Nottinghamu Evangelos Marinakis nesmí být kvůli plivanci v blízkosti sudích pět zápasů na stadionu.

Foto: Profimedia.cz

Majitel fotbalistů Nottingamu Forest Evangelos Marinakis

Článek

Zuřil, běsnil, vztekal se. Marinakis neunesl zářijovou domácí prohru svého týmu s Fulhamem (0:1). Vadil mu verdikt sudích po kontroverzním momentu ve vápně.

Brazilský stoper Nottinghamu Murillo v 50. minutě údajně strčil krajana ve službách Fulhamu Andrease Pereiru. Hlavní arbitr Josh Smith to nepostřehl. Kontaktu si ale všiml u videa sedící John Brooks, který kolegu zavolal k monitoru, a ten pak nařídil penaltu. Tu proměnil Raul Jimenez. Tento moment se ukázal jako nejzásadnější v celém duelu. Penaltovou situaci můžete najít v přiloženém videu v čase 3:22.

Marinakis to neunesl a po střetnutí se vydal do tunelu, kde narazil na rozhodčí. Před nimi si pak plivl na zem. „Viděli to i asistenti, plivanec dopadl vedle mé levé nohy,“ uvedl, jak v zápise, tak i před Nezávislou regulační komisí, která případ před pár dny také vyšetřovala, Smith.

Komise mu dala za pravdu a ve svém prohlášení dokonce uvedla, že se jedná o odstrašující případ pro ostatní. Sedmapadesátiletý Řek se sice bránil, že zrovna v den zápasu měl silný suchý kašel, ale jeho obhajoba neuspěla. Vyfasoval tak trest na pět zápasů, během kterých nesmí být na stadionu.

A tak už pondělní mač Nottinghamu s Crystal Palace (1:0) sledoval tak maximálně v televizi. Na vlastní oči neuvidí ani duely s Leicesterem, West Hamem, Newcastlem a Arsenalem.