Hlavní obsah

Nepříčetný útočník je vyšetřován. Pořadatel musí sáhnout do kapsy

Tottenham Hotspur dostal za strkanici hráčů při sobotním vítězství 4:1 nad West Hamem v Premier League pokutu 20 tisíc liber (asi 607 tisíc korun). O trestu pro tento londýnský celek informovala anglická Fotbalová asociace. Hlavní viník incidentu Mohammed Kudus z týmu Kladivářů zatím výši svého trestu nezná.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Mohammed Kudus se v londýnském derby nekontroloval.

Článek

Roztržka se odehrála ke konci derby, poté co střelec jediného gólu hostů Kudus nejprve sáhl do obličeje obránci Mickymu van de Venovi a totéž vzápětí provedl Papemu Mataru Sarrovi. Kudus za to nejprve dostal žlutou kartu, po zásahu videorozhodčího byl však rovnou vyloučen.

Spurs spolu s West Hamem byli v úterý FA obviněni z toho, že nezajistili, aby se jejich hráči nechovali nepatřičným a provokativním způsobem. Tottenham trest přijal.

„Tottenham Hotspur dostal po zápase Premier League proti West Hamu pokutu 20 000 liber,“ stojí v prohlášení FA.

Kuduse čeká po červené kartě třízápasový zákaz. Ten by ale mohl být prodloužen, protože spoluhráč Tomáše Součka a Vladimíra Coufala je vyšetřován disciplinární komisí kvůli strkanici, kterou rozpoutal. Dá se očekávat, že se jeho trest ještě zvýší.

V tom případě by si čtyřiadvacetiletý fotbalista odpočinul od fotbalu minimálně do listopadové reprezentační přestávky.

Trenér Hammers Julen Lopetegui už po utkání prozradil, že si bude muset se svým svěřencem vážně povídat.

„Nebudu ventilovat na veřejnosti, o čem s ním budu mluvit, ale bude to vážný rozhovor. Není možné, aby takto na trávníku vystupoval. Škodí sám sobě, týmu i samotnému klubu.“