Hlavní obsah

Haaland řádil. Na hřišti si dělá, co chce, smál se Guardiola

Aktualizováno

Další one man show. Fotbalová Premier League má za sebou teprve tři kola a norský bombarďák Erling Haaland má na kontě již sedm vstřelených branek. Hned tři nasázel do sítě West Hamu v sestavě s českými reprezentanty Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem. Manchester City vyhrál na londýnské půdě 3:1.

Foto: John Sibley, Reuters

Erling Haaland se proti West Hamu třikrát střelecky prosadil. Po třech kolech má na kontě už sedm gólů.

Článek

Obhájce anglického titulu má za sebou už tři odehrané zápasy, ve kterých třikrát vyhrál. Na kontě pak má devět vstřelených gólů. Hned sedm z nich vstřelil jediný muž. Tím je již zmíněný Haaland.

Proti West Hamu poprvé udeřil v desáté minutě, kdy ho za obranou našel Silva a norský útočník se v úniku nemýlil. Podruhé rozvlnil síť ve 30. minutě, kdy se prosadil dělovkou pod horní tyč brány. Třetí úder přišel ve druhém poločasu. Konkrétně v 83. minutě zužitkoval nahrávku Nunese.

„Tři body jsou nejdůležitější, takže jsem spokojený. Cítím se dobře a nabitý energií. Co se týče branek, opravdu se mi líbil druhý gól. Dostal jsem krásný míč od Rica Lewise a měl jsem perfektní první dotek,“ řekl pro Sky Sports střelec tří branek.

Nadšený z výkonu svého ofenzivního klenotu byl trenér Pep Guardiola.

„Od začátku byl neuvěřitelný. Na tak nízký věk má neuvěřitelná čísla. Na hřišti si dělá, co chce. Je to chytrý chlapík, který chce střílet góly. Moc dobře chápe, o co nám jde. Dnes vstřelil tři góly a neztratil ani jeden míč. Moc nám pomohl,“ uvedl v pozápasovém rozhovoru trenér Manchesteru City.

Slova chvály našel i přes prohru trenér West Hamu Julen Lopetegui.

„Je to jeden z nejlepších hráčů na světě, což potvrdil. Proto také hraje za Manchester City. Mrzí mě první gól, ale obecně jsem s výkonem spokojený. Myslím, že jsme byli schopni remizovat,“ zmínil ve svém pozápasovém hodnocení pro BBC kouč domácích.

Ve druhém poločase se na hřišti objevili i dva čeští reprezentanti Vladimír Coufal s Tomášem Součkem. Byť kapitán české reprezentace měl šanci, skórovat nedokázal a West Ham prohrál 1:3, když jedinou branku domácích vstřelil v první půli Jarrod Bowen.

„Musíme pokračovat a pracovat na dobrých věcech, které jsme proti City předvedli. Hráli jsme s jedním z nejlepších týmů na světě a byli jsme blízko tomu, abychom uspěli. Musíme tvrdě makat a v budoucnu bude situace lepší,“ dodal Lopetegui.

Manchester City po třech kolech je na první příčce s devíti body. West Hamu po jedné výhře a dvou prohrách patří čtrnácté místo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články