Hlavní obsah

Nechutné scény v Anglii! Fanoušci na hřišti napadli hráče soupeře

Na stadionu Vale Park ve městě Stoke on Trent to ve čtvrtek večer žilo. O postup do finále anglické čtvrté ligy League Two tu bojovali domácí Port Vale se Swindonem. Prvně jmenovaný klub musel smáznout jedno brankovou ztrátu z prvního zápasu, pokud chtěl pomýšlet na postup. To se mu za ohromného nadšení fanoušků povedlo, i když až po penaltách. Rozvášněný dav poté vtrhl na hřiště a mimo oslav napadl několik hráčů soupeře.

Foto: @Georgea84127489, Twitter

Příznivci Port Vale se chovali jak utržení ze řetězu.

Článek

Svěřenci kouče Darrella Clarka si zajistili místo ve finále ligy, ve kterém se 28. května ve Wembley postaví Mansfieldu. V domácím semifinálovém zápase se Swindonem šli už v osmé minutě do vedení zásluhou Jamese Wilsona, jenže od té chvíle přišel gólový půst na obou stranách.

Zápas tak za vyrovnaného stavu 2:2 v součtu s předchozím utkáním dospěl až k penaltovému rozstřelu, který hráči Port Vale vyhráli poměrem 6:5. Nicméně to, co mělo skončit radostí a oslavou postupu, skončilo pořádnou ostudou. Příznivci domácích vtrhli na hřiště a začali bouřlivě slavit, jenže v jednu chvíli se několik z nich dostalo do roztržky s hráči soupeře, kteří ještě nestačili opustit hřiště.

Podle dostupných informací nejprve došlo ke slovní výměně mezi oběma stranami, která však přerostla do fyzického konfliktu. Po hráčích měli fanoušci házet lahve, zapalovače, mince a poté do nich prý začali kopat. Fotbalisté Swindonu pak museli být za asistence ochranky odvedeni do šaten.

Komentátoři přenosu se nestačili divit a označili dění na hrací ploše za nechutné. „Nechutné scény, které zmaří jinak fantastickou noc pro Port Vale," uvedli. Kouč Swindonu Ben Garner napadení svých svěřenců potvrdil. „Hráči byli fyzicky i slovně napadáni," řekl.

„Vím, že jsem to viděl v některých jiných zápasech play off, ale nevím, kam tedy poté jako země směřujeme, je to naprosto nechutné," nebral si servítky po zápase. Incident se odehrál jen dva dny poté, co byl napaden útočník Sheffieldu Billy Sharp, kterého jeden z „fanoušků" udeřil hlavou a srazil na zem po penaltovém rozstřelu s Nottinghamem ve druhé nejvyšší anglické lize.

Související témata: