Hlavní obsah

V Česku se psalo, že mě fanoušci West Hamu nemají rádi. Ukázali, že to není pravda, těší Součka

Aktualizováno

V Premier League už nasázel víc gólů než Milan Baroš. Na záložníka parádní počin. Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček z West Hamu zaznamenal devětadvacátou branku v elitní anglické lize, ale hlavně s ní zařídil remízu 1:1 na Brentfordu. „Klub pro mě hodně znamená, moje spojení s ním je skvělé. Jsem v něm už skoro pět let a miluju za něj dávat góly. Doufám, že jich ještě hodně bude,“ vyznal se Souček.

Foto: Isabel Infantes, Reuters

Tomáš Souček z West Hamu se raduje po gólu na Brentfordu.

Článek

V minulém kole proti Chelsea (0:3) začal Souček na lavičce. Trenér Kladivářů Julen Lopetegui ho poslal do hry už v průběhu první půle za nepříznivého stavu a pak se kál, že netrefil sestavu.

Českého dříče okamžitě vrátil do základní jedenáctky už ve středečním pohárovém zápase v Liverpoolu (1:5), na Brentfordu v ní opět figuroval. „Jsem rád, že mi trenér důvěřuje a že fanoušci zpívali moje jméno,“ uvedl Souček.

Před odchodem do kabin udělal devětadvacetiletý český hráč hezké gesto. Dal svůj dres mladému fandovi Kladivářů, který byl z cenné relikvie nadšený. Milý moment zapadá do Součkova charakteru.

Vnímání fanoušků, to je v jeho případě vůbec zajímavá kapitola. Na sociálních sítích se o něm někdy vzrušeně diskutuje, jenže přínos pro West Ham má viditelný. Byl platný za Davida Moyese, sází na něj i Lopetegui. A příznivci londýnského klubu u něj oceňují pracovitost, produktivitu, oddanost nebo pokoru.

„V posledních týdnech jsem v českých médiích četl, že mě fanoušci West Hamu nemají rádi. Myslím, že to nemohlo být dál od pravdy,“ reagoval Souček.

„Jsem za něj šťastný. Potřebujete takové hráče, kteří vám ukážou směr. Potřebujete takové výkony ve velkých zápasech, protože tohle je Premier League,“ podotkl Lopetegui.

Souček působí ve West Hamu od ledna 2020, k devětadvaceti ligovým gólům přidal i pět pohárových zásahů. Mimochodem, v Premier League skóroval z českých borců vícekrát jen Patrik Berger (38 branek).

Rodák z Havlíčkova Brodu se prosadil na Brentfordu pohotově v 54. minutě, na hranici malého vápna se položil do míče, který skákal po zablokované střele Michaila Antonia. „Můj gól přišel po pěkné akci,“ zmínil Souček, který smazal brzký náskok domácích.

West Ham má po šesti kolech pět bodů, jistě toužil po bohatším zisku. „Musíme dál pokračovat v naší práci. V téhle sezoně se už do hry zapojilo mnoho hráčů a střídající kluci měli ve druhém poločase zase přínos. To je zdravé a znamená to, že všichni musíme být připraveni pomoct,“ poznamenal český záložník.

„V poslední době jsme měli hodně změn, jak na trenérské pozici, tak v kádru. Samozřejmě bychom chtěli být v tabulce výš, ale stále máme o co hrát v lize i FA Cupu. Jsem si jistý, že se budeme zlepšovat. Příští týden nás čeká další velké utkání (doma s Ipswichem – pozn. aut.) a před reprezentační přestávkou se budeme snažit o co nejlepší výsledek,“ uzavřel Souček.