Hlavní obsah

Liverpoolu vypadla jednička na šest týdnů, Jaroš může dostat šanci

Fotbalový Liverpool se bude muset zhruba šest týdnů obejít bez svého prvního brankáře Alissona. Vyšetření potvrdila, že si brazilský gólman o víkendu poranil stehenní sval a podle prognóz by měl pauzírovat až do příští reprezentační pauzy. Teoreticky se otevírá šance pro českého brankáře Vítězslava Jaroše, že by v některém utkání mohl nastoupit.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Zraněný brankář Liverpoolu Alisson (vzadu) odchází ze hřiště v zápase na Crystal Palace, v popředí nastupuje český gólman Vítězslav Jaroš.

Článek

Je jasné, že jedničkou při Alissonově absenci bude Ir Caoimhín Kelleher. Ale odchytá úplně všechno? Liverpool čeká po probíhající reprezentační přestávce nabitý program. Od 20. října do 9. listopadu odehraje sedm zápasů.

Bude to pro tým z Anfield Road náročná prověrka, protože soupeři jdou v následujícím pořadí: Chelsea (Premier League), Lipsko (Liga mistrů), Arsenal (PL), Brighton (Ligový pohár), Brighton (PL), Leverkusen (LM) a Aston Villa (PL).

Nabízí se, že Jaroš by mohl chytat alespoň v poháru proti Brightonu. „Ta šance by mohla v poháru přijít. Člověk nikdy neví, co se může stát. Jaroš musí být připravený a myslím, že i on to tak bere. Dostane se do jiné pozice, bude to pro něj motivace,“ zmínil ve svém pravidelném komentáři pro Sport.cz bývalý reprezentant Daniel Pudil.

Jaroš vystřídal Alissona o víkendu v zápase na Crystal Palace v 79. minutě, Kelleher chyběl kvůli nemoci. Český gólman dochytal utkání k výhře 1:0 pro Liverpool, lapil velkou šanci Eberechiho Ezeho, celkově soutěžní debut za slavný anglický klub zvládl.

„Skvělý pocit. Je to něco, o čem jako dítě sníte a najedou se to stane. Je jasné, že je to trochu stresující, když jdete jako gólman na hřiště v průběhu zápasu. Zvlášť když to bylo ke konci nahoru dolů. Ale podařilo se nám udržet čisté konto a získat tři body,“ pochvaloval si Jaroš.

„Zvládl to opravdu dobře. Hodně mu věříme,“ podotkl trenér Liverpoolu Arne Slot. V následujících týdnech bude mít možnost důvěru ukázat nasazením Jaroše do utkání od první minuty.