Hlavní obsah

Laso z Anglie. Hložek je blízko přesunu do Premier League

Míří za tučnější minutáží. Fotbalový útočník Adam Hložek má nakročeno do Anglie, dohoda jeho mateřského Leverkusenu s Leicesterem je podle renomovaného novináře Fabrizia Romana v pokročilém stadiu. Hotovo ještě není, ale nováček Premier League o angažování 22letého českého reprezentanta jeví značný zájem.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Adam Hložek během přípravného utkání fotbalové reprezentace s Arménií

Článek

Ano, rozloučil se domácím titulem i vítězstvím v poháru. Sám Hložek ale asi doufal, že jeho angažmá v Leverkusenu dopadne po individuální stránce lépe. Dres úřadujícího mistra Německa oblékal dvě sezony, hlavně v té uplynulé bojoval s nabitou konkurencí, kvůli níž se v základní sestavě vyskytoval spíše sporadicky. Celkem v ní odehrál 36 utkání s průměrem 28 minut na zápas, zapsal sedm vstřelených gólů a pět asistencí.

Což vzhledem k omezené minutáži nejsou vůbec špatná čísla. Leverkusen ale po historické sezoně posílil a Hložkovi je jasné, že boj o elitní jedenáctku by byl ještě o kus náročnější. Klub jej navíc vzhledem k věku a potenciálu může prodat za relativně slušnou částku. Německý reportér Florian Plettenberg ze Sky Sports již před pár dny informoval, že Leverkusen se za adekvátní částku nemá problém Hložka zbavit. Požadovaná suma měla činit asi 17 milionů eur (okolo 428 miliónů korun).

Jako jeden ze zájemců se ozval anglický Leicester, který před osmi lety senzačně vyhrál celou Premier League. V minulém ročníku postoupil ze druhé ligy, a proto potřebuje doplnit kádr. „Jednání mezi Leicesterem a Leverkusenem značně pokročila. Mělo by se jednat o hostování s povinnou opcí na trvalý přestup,“ informoval novinář Romano s tím, že je ještě třeba doladit detaily působení mezi Hložkem, jeho zástupci a anglickým klubem.

Český útočník strávil v Leverkusenu dvě sezony s bilancí 80 zápasů, 14 vstřelených gólů a 11 asistencí. Pokud vše dopadne tak, jak si v Leicesteru přejí, Hložek se stane druhým českým hráčem v historii klubu. V sezoně 2010/11 se v anglickém mužstvu na hostování mihl současný trenér třetiligového Motorletu Roman Bednář.