Hlavní obsah

Vydělám neuvěřitelné množství peněz, má jasno o své budoucnosti fotbalová superstar

S Manchesterem City získal šest titulů v Premier League a výrazně mu pomohl k premiérovému triumfu v Lize mistrů. Kevin De Bruyne stále patří mezi nejlepší střední záložníky na světě, sám ale nevyloučil, že se jeho ho kariéra může brzy začít ubírat úplně jiným směrem. „V mém věku musíte být otevřený všemu,“ prohlásil 32letý belgický fotbalista.

Foto: Profimedia.cz

Kevin De Bruyne možná opustí Manchester City.

Článek

Geniálními myšlenkami a přihrávkami často udivuje fanoušky, soupeře a možná i své spoluhráče. Momentálně se De Bruyne chystá na blížící se Euro, míst příprav se ale více řeší jeho výrok pro belgickou televizi HLN, kdy připustil možný odchod do Saúdské Arábie.

„Mluvíme o ohromných částkách v době, kdy se má kariéra bude chýlit ke konci. Pokud budu v Arábii dva roky, vydělám si neuvěřitelné množství peněz. Předtím jsem musel hrát fotbal patnáct let,“ rozpovídal se.

Fotbalový virtuos, jenž v minulosti oblékal dres Chelsea, Werderu Brémy nebo Wolfsburgu, má v Manchesteru smlouvu do léta 2025. Kontrakt by chtěl dodržet, jenže i kdyby měli v Anglii zájem o prodloužení spolupráce, očividně nemusí s De Bruynem stát na stejné straně.

„O odchodu jsem zatím tolik přemýšlet nemusel, ale nadešel čas, kdy je potřeba začít,“ přiznává. Podle britských médií už s jeho agenty jednal minimálně deset saúdských klubů a zájem údajně má i americké San Diego.

Vedle toho De Bruyne logicky zvažuje, co bude nejlepší nejen pro něj, ale také pro jeho rodinu. S manželkou Michele mají tři děti, nejstaršímu Masonu Milianovi je osm let.

„Michel je s exotickým dobrodružstvím v pohodě. Mé další působení je věc, kterou doma řešíme stále častěji. Mason také nezná nic jiného než Anglii. Ptá se, jak dlouho budu za City hrát. Až nastane okamžik zlomu a debaty s vedením klubu, budeme se s tím muset určitým způsobem vypořádat,“ doplnil De Bruyne.

Rozhodně by nebyl prvním fotbalistou, a zřejmě ani posledním, který by opustil Evropu a zamířil na Blízký východ. V Saúdské Arábii působí i jeho bývalí spoluhráči ze City Rijád Mahriz či Aymeric Laporte. Největšími hvězdami v tamní lize pak jsou Cristiano Ronaldu, Karim Benzema nebo N´Golo Kanté.

Aktuálně bere De Bruyne přibližně 400 tisíc liber týdně, tedy v přepočtu přes 11,6 milionu korun. V Arábii by si pravděpodobně přišel na daleko víc, možná i několikanásobně.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.