Hlavní obsah

Hladký psal v Anglii postupovou pohádku. Na nové smlouvě se ale nedohodl

Pohádkový příběh, který psal český brankář Václav Hladký v Ipswich Town, je u konce. Třiatřicetiletý gólman se nedohodl se zástupci klubu na nové smlouvě a stal se volným hráčem. Po sezoně, kdy odchytal všech šestačtyřicet zápasů v anglické Championship a podílel se lví měrou na postupu do Premier League.

Foto: ČTK/Profimedia, Profimedia.cz

Václav Hladký po třech sezonách končí v Ipswich Town.

Článek

Jednání mezi Ipswichem a Hladkým o nové smlouvě probíhala od listopadu loňského roku. Debaty pokračovaly v době, kdy se blížil postup mezi elitu a český gólman byl neotřesitelnou jedničkou.

„Přestoupit do Premier League je skvělá věc, to bezpochyby, ale úplně něco jiného je probojovat se tam na hřišti. Ne menší nebo větší, ale prostě jiná, zajímavá,“ říkal český brankář v rozhovoru pro Sport.cz krátce po sezoně, kdy o jeho budoucnosti stále nebylo jasno.

Hladký v šestačtyřiceti ligových zápasech vychytal patnáct čistých kont a fanoušci si ho nemohli vynachválit. Sám český brankář hned několikrát potvrdil, že chce na Portman Road zůstat, ale jeho působení v Ipswich nyní končí a k 1. červenci se stal volným hráčem.

Třiatřicetiletý brankář přišel do Ipswich Town v létě 2021, kdy klub působil v League One, tedy třetí nejvyšší anglické fotbalové soutěži. V té době přestupoval ze Salford City jako hráč, který by měl být jasnou brankářskou jedničkou. Hladký však ztratil formu a po většinu času kryl záda kolegovi Christianu Waltonovi, který Blues dotáhl do Championship. Ten se však zranil v přípravě na sezonu 2023/2024 a Hladký v ročníku odchytal plnou dávku ligových zápasů.

Český gólman se po postupu mezi anglickou elitu netajil touhou zůstat na Ostrovech, kde svými výkony v druhé lize zaujal. Hladký se určitě stane terčem zájmu i v Česku, kde působil ve Zbrojovce Brno či Slovanu Liberec.