Hlavní obsah

Gündogan se po roce v Barceloně vrací do Manchesteru City

Německý záložník Ilkay Gündogan se po ročním působení v Barceloně vrací do Manchesteru City. Třiatřicetiletý fotbalista podepsal roční smlouvu s opcí, oznámil úřadující mistr anglické ligy.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Německý záložník Ilkay Gündogan na archivním snímku v dresu Manchesteru City

Článek

Gündogan byl v roce 2016 první posilou kouče Pepa Guardioly po jeho nástupu do Manchesteru City. Bývalý hráč Dortmundu pak získal s anglickým klubem 14 trofejí včetně pěti ligových titulů a vítězství v Lize mistrů.

„Těch sedm let v Manchesteru City pro mě bylo obdobím naprosté spokojenosti na hřišti i mimo něj,“ uvedl Gündogan po návratu. „Vyrostl jsem tu jako člověk i jako hráč, vytvořil jsem si mimořádný vztah s fanoušky a zažil úžasné úspěchy. Bylo to výjimečné období mého života. Moc pro mě znamená, že se mohu vrátit,“ dodal rodák z Gelsenkirchenu s tureckými kořeny, který měl v Barceloně smlouvu ještě na rok.

Odejít se rozhodl po rozhovoru s novým trenérem Hansim Flickem, s nímž se zná z německé reprezentace. Německý kouč mu oznámil, že mu nemůže garantovat velké herní vytížení.

V pondělí Gündogan oznámil, že končí po 13 letech a 82 zápasech v německé reprezentaci, kterou letos vedl na domácím mistrovství Evropy jako kapitán.

Související témata:
Ilkay Gündogan