Hlavní obsah

Fotbalový svět se baví. Hráči šikanovali soupeře, ten neudržel nervy a vyfasoval červenou

Snad každý si někdy během svého dětství zahrál na prostředního. Dvě nebo více osob si hází či kopou s míčem a ten, který se nachází mezi nimi, se snaží balon zachytit. Ve fotbale se běžně hraje například tradiční báčko. Hráči anglického týmu Billericay Town ze sedmé nejvyšší soutěže si jednu takovou hru zakopali přímo při svém zápase na půdě Folkestonu Invicta. Jakožto prostředního využili svého soupeře, který však po chvilce neudržel nervy na uzdě.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ilustrační snímek

Článek

Vše proběhlo v 74. minutě utkání za stavu 2:0 pro Billericay. Jeden z hostujících hráčů musel být ve vápně svého týmu ošetřován. Domácí útočník Tom Derry si chtěl dojít pro míč. Na hřišti v tu dobu byly dva balony, tak zřejmě chtěl jeden z nich odkopnout, aby se po ošetření mohlo rychle rozehrát.

Jeden míč měl v držení obránce hostů Matt Johnson, který, když se k němu Derry blížil, přihrál svému gólmanovi Samu Donkinovi, jenž měl další balon už ve svých rukách. S přihraným balonem si však brankář při volné chvíli začal žonglovat. Když se i k němu přiblížil útočník domácích, aby si ho vzal, lobem přehodil svůj protějšek a vrátil míč obránci.

To samé udělal také Johnson, a i když se Derry snažil nataženou rukou míč získat, nepodařilo se mu to. Když se balon podruhé dostal ke gólmanovi, který s míčem začal zase předkopávat, Derry už zřejmě ztratil veškerou svou trpělivost a šlapákem do Donkina nepříjemně zajel. Svému soupeři následně ze země vyrval míč, jenž celou dobu držel, a něco k brankáři zřejmě i utrousil. Balon nakonec tvrdě poslal pryč ze hřiště.

Za takové jednání samozřejmě nemohlo přijít nic jiného než červená karta za hrubé nesportovní chování. Rozhodčí ji po chvilce domácímu útočníkovi udělil. „Tom Derry byl v 75. minutě vyloučen za hádku s brankářem,“ napsal oficiální účet domácího klubu na sociální síti X.

Záznam inkriminovaného momentu se po chvilce dostal na sociální sítě a nyní sbírá miliony zhlédnutí.

Hráči Billericay proti už oslabené Invictě dokázali dvoubrankový náskok udržet a zapsali tři cenné body. Po šesti kolech se nachází se dvanácti body na třetí příčce průběžné tabulky soutěže, domácí se ztrátou propadli na čtrnáctou pozici. Klub z Folkestonu má však zápas k dobru.

Související témata: