Hlavní obsah

Fotbalový Everton odkoupí americká společnost Friedkin Group

Anglický fotbalový klub Everton mění po dlouhém vyjednávání majitele. Společnost Friedkin Goup se sídlem v Texasu se dohodla se současným většinovým vlastníkem Farhadem Moshirim na odkupu jeho podílu. Informoval o tom klub s tím, že transakci ještě musí schválit anglické fotbalové orgány.

Foto: Phil Noble, Reuters

Everton mění po dlouhém vyjednávání majitele (ilustrační foto)

Článek

Investiční skupina Friedkin Group, která spoluvlastní i AS Řím, se s Moshirim na odkupu jeho podílu ve výši 94 procent rámcově dohodla už v červnu. O měsíc později ale jednání nečekaně skončila. Nyní obě strany ve stručném prohlášení oznámily dohodu na podmínkách prodeje.

„Nyní se soustředíme na získání potřebných schválení k dokončení transakce. Těšíme se, že přineseme klubu stabilitu a podělíme se o naši vizi jeho budoucnosti,“ uvedli zástupci Friedkin Group.

Everton začal po červnovém ukončení rozhovorů s Friedkin Group jednat o prodeji s americkým podnikatelem Johnem Textorem. Ten už má ale podíl v konkurenčním klubu Premier League Crystal Palace, což legislativa soutěže neumožňuje. Svých akcií se proto snažil zbavit.

Už začátkem roku ztroskotaly plány na převzetí Evertonu americkou společností 777 Partners, která už má v portfoliu i FC Janov, Standard Lutych, FC Sevilla a Melbourne Victory.

Související témata: