Hlavní obsah

Fotbalisty Chelsea povede dosavadní kouč Leicesteru Maresca

Argentinského kouče Mauricia Pochettina u fotbalistů Chelsea nahradí Ital Enzo Maresca, který letos dovedl Leicester City k návratu do Premier League. Smlouvu podepsal na pět let s roční opcí ze strany klubu. Kromě Leicesteru čtyřiačtyřicetiletý kouč vedl také Parmu a působil jako asistent Manuela Pellegriniho ve West Hamu. Stejnou funkci měl i pod Pepem Guardiolou v Manchesteru City. Londýnský klub oznámil jeho angažování na svém webu.

Foto: Craig Brough, Reuters

Enzo Maresca povede fotbalisty Chelsea

Článek

Pochettino skončil v Chelsea v květnu. Maresca bude čtvrtým stálým koučem „Blues“ od příchodu nového majitele Todda Boehlyho před dvěma lety. Tým vedli také Thomas Tuchel a Graham Potter. „Enzo se prezentoval jako vynikající trenér, který dosahuje působivých výsledků se zajímavým a charakteristickým herním stylem. Udělal na nás při rozhovorech velký dojem. Jeho ambice a pracovní morálka odpovídají představám našeho klubu,“ uvedla Chelsea v prohlášení.

„Nastoupit do Chelsea, jednoho z největších klubů na světě, je snem každého trenéra. Proto jsem z téhle příležitosti tak nadšený. Těším se na spolupráci s velice talentovanými hráči i zaměstnanci, abychom vytvořili tým, který bude pokračovat v tradici úspěchů klubu a na který budou naši fanoušci hrdí,“ řekl Maresca.

Chelsea pod Pocchettinovým vedením v uplynulé sezoně Premier League obsadila šesté místo a zajistila si účast v Konferenční lize.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.