Hlavní obsah

Coufalovi do West Hamu přišla zvučná konkurence

Českému reprezentačnímu obránci Vladimíru Coufalovi v nové sezoně bude na pravém obránci konkurovat bývalý fotbalista Manchesteru United Aaron Wan-Bissaka. Londýnský klub pořídil šestadvacetiletého beka za zhruba 15 milionů liber (440 milionů korun) a pojistil si jeho služby na sedm let.

Foto: Derrick Tuskan, ČTK/AP

West Ham posílil bývalý obránce Manchesteru United Aaron Wan-Bissaka.

Článek

Bývalý anglický mládežnický reprezentant, který má na kontě i jeden start za konžskou dvacítku, přišel do Manchesteru v roce 2019 z Crystal Palace. Během pěti sezon odehrál v lize za United 130 zápasů, v nichž vstřelil dvě branky.

Fotbalisté West Hamu, jejichž barvy hájí i reprezentační kapitán Tomáš Souček, rozehrají novou sezonu Premier League sobotním domácím zápasem proti Aston Ville. Soutěžní premiéru si na lavičce „Kladivářů“ odbude španělský trenér Julen Lopetegui.

Vladimír Coufal do této doby neměl na pravém kraji obrany příliš konkurenci a těšil se velké oblíbenosti u trenéra Moyese i fanoušků. Na beku za českého fotbalistu nastupoval pouze Benjamin Johnson, který se ale výrazněji do základní sestavy West Hamu neprobojoval a zamířil letos do Ipswich Townu.

Český reprezentant odehrál přes 100 zápasů za „Kladiváře“ a získal s nimi i titul v Evropské konferenční lize.