Hlavní obsah

Český reprezentační brankář bude řešit budoucnost: Liverpool, nebo hostování

Povýší český fotbalový brankář Vítězslav Jaroš do áčka Liverpoolu? Podle serveru The Athletic pro něj slavný klub z Anfield Road chystá místo v prvním týmu, podle informací Sport.cz je však momentálně preferovanou variantou pro rodáka z Příbrami další hostování.

Reprezentační nováček Vítězslav Jaroš je spokojený ve Sturmu, ale dál ho podrobně sleduje Liverpool. Konec Kloppa ho šokoval. Video: Sport.cz

Článek

Místo v kádru Liverpoolu otevřel odchod sedmatřicetiletého gólmanského matadora Adriána, jenž se po konci smlouvy vrací domů do Španělska. U Reds ale plnil roli třetího gólmana, což je pro Jaroše málo. Ani Liverpool nevidí v takové pozici pro českého brankáře, jemuž bude za dva týdny třiadvacet, smysl.

Reálnější by bylo, pokud by měl být Jaroš dvojkou. To by ale musel odejít jeden z dvojice Alisson - Caoimhín Kelleher, přičemž se spekuluje o odchodu Alissona do Saúdské Arábie.

Ovšem ani pozice prvního náhradníka, který by chytal například oba anglické poháry, není pro Jaroše úplně ideální. Má za sebou jaro, kdy udělal velký pokrok. Pravidelně v rámci hostování nastupoval za Sturm Graz, se kterým vyhrál rakouský titul i pohár, a dostal se do národního týmu, kde byl na mistrovství Evropy českou trojkou.

Potřebuje dál chytat ostré zápasy. Řeší se tak Jarošovo další hostování. Zájemci o něj jsou podle informací Sport.cz ve španělské La Lize, oťukávání probíhá ve druhé anglické lize Championship. Očekává se, že přestupový trh se víc rozhýbe až po mistrovství Evropy.

Na druhou stranu Liverpool má stejně jako další anglické velkokluby takovou sílu, že může osud svého hráče určit sám nebo si stanovit podmínky, ze kterých neuhne. Prodej Jaroše (ani s případnou opcí na zpětný odkup) nemá být momentálně ve hře. Pokud by šel na další hostování, Liverpool by jistě požadoval, aby měl velkou pravděpodobnost chytat.

Jaroš má smlouvu v Liverpoolu momentálně do léta 2026. Do anglického kolosu přišel v roce 2017 ze Slavie. Prošel už hostováními v irském St. Patrick's Athletic a v nižších anglických soutěžích v Notts County a Stockportu.