Hlavní obsah

Brutální faul, na hřiště musela sanitka. Nejhorší zákrok, co jsem kdy viděl, řekl fanoušek

Chvíle hrůzy, kterou z paměti nevymaže nikdo z přítomných. V sobotním duelu druhého kola páté nejvyšší anglické soutěže National League mezi kluby Woking a Gateshead sestřelil domácí kapitán Dion Kelly-Evans hvězdu hostí Grega Olleyho takovým způsobem, že pro forvarda musela přímo na hřiště přijet sanitka.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Gatesheadu na archivním snímku. Greg Ollye je na fotce úplně vlevo.

Článek

Gateshead, tým z města na severu Anglie s méně než 200 tisíci obyvateli, zažil povedený vstup do sezony, když v prvním mači sezony deklasoval na vlastním hřišti Ebbsfleet 5:1, hattrickem se blýsknul právě Ollye. Na formu záložníka, který prošel akademií nedalekého Newcastlu, chtěl kouč Rob Elliot spoléhat i na půdě Wokingu.

Ollyho pobyt na hřišti se ale scvrknul na necelou čtvrt hodinku. Běžela třináctá minuta, když si osmadvacetiletý Angličan převzal míč na přibližně 30 metrech od své branky a okamžitě ho vyvezl na soupeřovu polovinu. A když vyslal kolmou přihrávkou za beky jednoho ze svých spoluhráčů do šance, přišel onen inkriminovaný moment.

Kelly-Evans vlétl do soupeře s jasným úmyslem akci přerušit, vše ale dopadlo o dost hůře. Ihned po faulu se hráči obou týmů začali chytat za hlavu, rozhodčí rychle přivolával zdravotníky. Všichni věděli, že je zle. Trefně situaci okomentoval jeden z přítomných fanoušků. „Nejhorší zákrok, který jsem kdy viděl, hnus,“ napsal na sociální sítí X.

Pro Ollyeho dorazila přímo na hřiště sanitka, která ho odvezla do nemocnice, kde už podstoupil operaci. „Greg Olley je nyní ve stabilizovaném stavu a v neděli ráno podstoupí operaci poté, co si během sobotního utkání zlomil nohu. Všichni v Gateshead FC by rádi poděkovali jak lékařskému personálu za jeho profesionalitu při rychlém řešení lékařské pohotovosti týkající se Grega, tak těm, kteří pracují ve Woking FC za jejich péči a starost v bezprostředních následcích,“ stálo v oficiálním klubovém prohlášení na sociální síti X.

Na prohlášení reagoval po operaci i samotný hráč. „Operace už proběhla a dopadla dobře. Zlomená noha, vykloubený kotník a navíc prasklé vazy. Dionovi nic nezazlívám, tyto nešťastné věci se stávají. Rekonvalescence začíná,“ napsal Ollye.

Před oporou Gatesheadu je dlouhá cesta, než se bude moct vrátit zpět na trávník, alespoň malou radost mu udělal jeho tým, který nakonec duel i díky početní výhodě zvládl a vyhrál 2:0. Posunul se tím po druhém zápase do průběžného čela soutěže. Kdyby se na této pozici udržel i po odehrání kompletních 46 kol, postoupil by do League Two, nejnižší profesionální anglické ligy.

Související témata: