Hlavní obsah

Beckhamův syn skončil s fotbalem, chce být modelem

Někteří fotbaloví nadšenci možná doufali, že svou kariérou napodobí legendárního otce Davida Beckhama. To se však nestane. Romeo James Beckham ve svých 22 letech ukončil svoji fotbalovou kariéru. Chce se naplno věnovat módnímu odvětví.

Foto: Profimedia.cz

Romeo Beckham ještě v dresu anglického Brentfordu

Článek

Druhý nejstarší syn hvězdného páru Davida a Victorie Beckhamových začal svou fotbalovou kariéru v mládeži Arsenalu. Po pětileté pauze od nejpopulárnějšího sportu planety, kdy se více věnoval tenisu, se připojil v roce 2021 k americkému Interu Miami, který vlastní právě jeho slavný otec. Po dvou letech strávených v rezervě klubu z Floridy zamířil zpět do Anglie, v lednu minulého roku se připojil k rezervě prvoligového Brentfordu.

Do A-týmu „Bees“ se však Romeo nikdy nepodíval, i proto se dost možná rozhodl k razantnímu kroku. Fotbalovou kariéru předčasně ukončil. Podle informací deníku The Sun sice obdržel od Brentfordu nabídku nové smlouvy, tu však měl rázně odmítl. Romeo se zkrátka chce věnovat něčemu jinému. Mimo fotbalové prostředí.

Ve stopách svého otce tak druhý nejstarší syn nepůjde, kariéru slavné matky v módním odvětví už by však částečně kopírovat mohl. Romeo měl před nedávnem podepsat smlouvu s přední módní agenturou Paris Safe management.

Romeo se v módním odvětví pohybuje už od útlého věku. V deseti letech už byl součástí kampaně luxusní značky Burberry, v roce 2011 byl vyhlášen 26. nejlépe oblékaným mužem Británie. Pracoval také pro luxusní módní značku Yves Saint Laurent, v roce 2021 se objevil na obálce prestižního časopisu L’Uomo Vogue. Teď se očividně definitivně rozhodl, že se chce módě věnovat naplno.

Romeo Beckham ostatně nebyl jediným synem hvězdného Angličana, který se pokoušel prorazit ve světě fotbalu. O tři roky starší bratr Brooklyn působil v mládeži PSG či Arsenalu, nakonec však kariéru ještě v mládí uzavřel. „Vždycky jsem chtěl hrát fotbal a celkem dlouho jsem ho hrál. Moc mě to bavilo. Jen jsem na něj neměl správně nastavenou hlavu,“ vysvětloval Brooklyn pro InStyle, proč ve fotbale nezanechal výraznější stopu.

Cruz Beckham, nejmladší z trojice synů hvězdného páru, naopak o fotbal zjevně nezavadil takřka vůbec. Manželka anglické legendy přiznala, že Cruz dlouho nevěděl o tom, že jeho otec byl ve fotbale až takhle skvělý hráč. Zjistil to až při sledování seriálu „Beckham“, který vyšel na platformě Netflix v roce 2023 a pojednává o životě stejnojmenné legendy. „Říkal nám, že vůbec neměl ponětí, že by byl táta až takhle dobrý. To mě rozesmálo,“ pověděla Victorie v rozhovoru pro Allure.

Související témata:
Romeo Beckham
Cruz Beckham