Hlavní obsah

Jako smyslů zbavený. Zaútočil zezadu a kousl

Zákeřné kousání ve fotbale nebere konce. Nejvíce se touto úchylkou proslavil uruguayský upír Luis Suárez. Hryzalo se už v nižší francouzské lize i ve čtvrté tuzemské třídě. Nový případ se objevil na Britských ostrovech. Anglická fotbalová asociace se bude zabývat situací z nedělního druholigového utkání mezi Prestonem North End a Blackburnem. Domácí útočník Milutin Osmajič kousl po šarvátce hráčů hostujícího obránce Owena Becka.

Foto: Profimedia.cz

Milutin Osmajič zákeřně pokousal protihráče.

Článek

„Na krku má velkou stopu po kousanci. Je to vážná věc, nikdo není rád, když ho kousnou,“ uvedl pobouřený trenér Blackburnu John Eustace.

„Všichni jsou naštvaní. Není příjemné něčím takovým se zaobírat. Věřím, že se toho chopí správní lidé a vyřeší to. Je ostuda, že si toho rozhodčí nevšiml.“

Jeho protějšek z Prestonu uvedl, že situaci nepostřehl. „Můžu k tomu říct jen to, že něco takového by se stávat nemělo. Víme, že se to nesmí,“ prohlásil Paul Heckingbottom.

Útočník Milutin Osmajič, který před anglickou štací působil ve španělském Cádizu, může očekávat dlouhý zákaz činnosti. Zatímco Beck dostal za nakopnutí soupeře červenou kartu, černohorský reprezentant Osmajič dohrál bezbrankový duel jen se žlutou kartou. Záhy se ale objevily videozáznamy ukazující, jak Osmajič pokousal Becka.

V anglických soutěžích se nekousalo poprvé. V roce 2013 dostal tehdejší hráč Liverpoolu Luis Suárez trest na 10 zápasů za kousnutí Branislava Ivanoviče z Chelsea. Naopak minulý týden Paul Mullin z Wrexhamu popřel, že by kousl do nohy birminghamského Alexe Cochrana ve střetnutí v League One.

Související témata: