Hlavní obsah

Odtud neodjedeš! Jak Plzeň nasázela amatérům potupnou desítku

Natěšený lídr Divize A vyběhl na rozcvičku už 50 minut před zápasem. „Kluci, věříme vám, dejte jim,“ povzbuzovali fotbalisty Viktorie Mariánské Lázně domácí fanoušci. Ti si kvůli čtvrtečnímu zápasu s plzeňskou Viktorií v MOL Cupu vzali dovolenou. Životní utkání ale pro ně nedopadlo slavně, Západočeši jim nasázeli potupnou desítku (výhra 10:0).

Foto: FCVP/Jan Kubíček

Plzeňský záložník Jan Kopic slaví gól do sítě Mariánských Lázní v utkání MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

„Chtěli jsme, aby kluci přistoupili k zápasu s maximální koncentrací a nepřipustili jsme žádnou blamáž. Povedlo se. Jsme spokojeni s hrou i s výsledkem,“ liboval si plzeňský asistent Jan Trousil.

Na sportovní areál na dohled známého Ferdinandova pramene, se sice snášel ve čtvrtek odpoledne déšť, i tak na duel s Plzní přišly rekordní tři tisíce diváků. „Vzal jsem si odpoledne volno, abych mohl na fotbal. Plzeň v Marjánkách, to jsem si nemohl nechat ujít,“ řekl muž ve středním věku, který chodí na domácí utkání pravidelně. „Jenže na divizi přijdou maximálně dvě stovky, tři tisícovky jsou neuvěřitelný,“ rozplýval se.

Výstavbu montované tribuny klubu policie nedoporučila, lidé proto stáli na mezích kolem celého hřiště. Nejlepší místo tak měl paradoxně chlapík, který vstupné neplatil. Na střechu svého zahradního domku, který sousedí s areálem, nainstaloval židli. „Tohle je normálně vipka. Nemáte tam ještě místo?,“ ptal se s úsměvem postarší muž. „Mám, ale asi bychom spadli,“ dostalo se mu odpovědi.

Zkraje zápasu, kdy se nad hřištěm vznášel kouř z dýmovnice, kterou zapálil hostující kotel, natěšené ochozy ztichly. Záložník Jan Sýkora totiž proměnil penaltu a nasměroval Plzeň k pohodové výhře, přestože z obligátní základní sestavy nastoupil jediný stoper Hranáč.

„Jsem zvědavej, jestli bys pentli písknul na druhý straně! Ty odtud neodjedeš,“ ozvalo se ze střešní „VIP“ na adresu hlavního rozhodčího.

Hráči Mariánských Lázní se dál sympaticky snažili, nebetonovali. Chtěli fanoušky potěšit aspoň jedním gólem. Motivaci měli nejen sportovní, ale i finanční. Pokud by favorita vyřadili, rozdělili by si prémii 200 tisíc korun. K ní ale měli daleko. Na trefu Sýkory totiž navázali hattrickem Vydra a Traoré, dvěma góly Kopic a jedním gólem Vlkanova.

„Přišlo hodně lidí, chtěli jsme je pobavit, dát co nejvíc gólů. Jsme rádi, že hráči, kteří nemají takové vytížení, předvedli vysokou kvalitu. Těší nás, že góly dali kluci, kteří je potřebovali pro sebevědomí,“ radoval se Trousil.