Hlavní obsah

Poborský končí na FAČR

Aktualizováno

Fotbalová asociace ČR přichází o velké jméno. Bývalý reprezentant Karel Poborský skončí k poslednímu listopadu na svazu jako vedoucí regionálních akademií, chce se naplno věnovat komentování anglické Premier League na stanici Canal+ Sport. „Ano, měním dres,“ potvrdil na sociální síti X sám Poborský.

Foto: Jan Tauber/FAČR

Karel Poborský během valné hromady.

Článek

Poborský se věnoval akademiím od jejich vzniku, nejprve byl jejich patronem, poté se posunul do pozice vedoucího. V poslední době se výrazně vrhnul do komentování, na stanici Canal+ se už nějaký čas věnuje Premier League, kde sám působil. Hodně kladných ohlasů mělo jeho komentování Eura na ČT.

Změnu Poborský potvrdil. „Po letech strávených na FAČR u regionálních akademií přestupuji na Canal Sport. Práce na FAČR mě přestala naplňovat a je čas na novou výzvu, práci v televizi,“ uvedl Poborský.

Fotbalová asociace doplnila, že jeho pracovní poměr vyprší k 30. listopadu. „Děkujeme Karlovi Poborskému za veškerou práci, kterou na půdě asociace odvedl, a přejeme mu hodně štěstí v další profesní kariéře,“ prohlásil generální sekretář FAČR Martin Procházka.

Před třemi lety vicemistr z Eura 1996 neúspěšně kandidoval na post předsedy FAČR. V zákulisí se spekulovalo, zda se o nejvyšší fotbalovou funkci na svazu nebude příští rok ucházet znova. Někteří lidé jako šéf Slavie Jaroslav Tvrdík by si ho v této roli dovedli představit.

Bývalý hráč Manchesteru United, Benfiky Lisabon nebo Lazia Řím poslal nyní jasný vzkaz. „Zároveň oznamuji, že kandidovat na předsedu FAČR nebudu. Těším se na vás u fotbalu,“ zakončil Poborský svůj příspěvek na síti X.

Dvaapadesátiletý exreprezentant je také členem Disciplinární komise LFA.