Hlavní obsah

Plechatému chyběly ke splnění snu centimetry. Při jeho šanci mi nebylo dobře, přiznal Zorvan

Dávat góly jako stoper sice nemá v popisu práce, ale o první vstřelené brance v první lize liberecký Dominik Plechatý sní už sedmou sezonu. Proti Olomouci byl znovu hodně blízko v první minutě nastavení. V tutovce však 25letý obránce nastřelil jen tyč. Ambiciózní Slovan se Sigmou doma jen remizoval 1:1.

Sestřih zápasu Liberec–OlomoucVideo: LFA

Článek

Běžela první minuta dodatečného času, když Liberec rozehrál standardní situaci. Ševínský přiťukl míč za pomoci teče hostujícího hráče k Plechatému, který se ocitl ve vápně deset metrů od branky úplně volný. Liberecký obránce toho času s kapitánskou páskou však balon napálil z voleje jen do tyče.

„Dva hráči tam byli úplně sami, z toho samozřejmě musí být branka. Plechy ještě nedal v lize gól za sto zápasů. Dnes jsem mu to samozřejmě hrozně přál, prostě zavřel oči a… Asi to šlo možná řešit trochu líp, ale tak to prostě je. Škoda, že to netrefil, mohl rozhodnout,“ okomentoval tutovku domácí kouč Radoslav Kováč.

„O prvním gólu už sním dlouho. Už by mi tam taky mohl padnout, ale vždy malý kousek chyběl, nebylo štěstí,“ přiznal Plechatý již dříve. V minulé sezoně mu šanci vymazat nulu z kolonky gólů vzalo zranění kolene, dočkat se mohl v té aktuální po definitivním přestupu ze Sparty do Slovanu už ve druhém kole.

Foto: Vít Černý, ČTK

Olomoučtí Filip Zorvan (vlevo) a Jan Kliment v souboji s obráncem Liberce Dominikem Plechatým.

„Při jeho šanci mi nebylo moc dobře. Celkem nás tam překvapili rozehrávkou přes stranu a tím centrem. Vyplaval tam úplně sám a byla to nepříjemná situace. Naštěstí pro nás trefil tyč, i když to trefil skvěle. Bohudík pro nás se míč odrazil mimo síť a dopadlo to pro nás dobře,“ oddechl si olomoucký Filip Zorvan, jenž po pauze vyrovnal na 1:1 z penaltového puntíku.

„Jsem zklamaný, že jsme to nezvládli. Takový zápas bychom měli vyhrát 1:0. Míša Hlavatý udělal blbou penaltou, za mě nesmyslnou a zbytečnou. Ztratili jsme dva body, Olomouc bude určitě spokojenější než my,“ přiznal Kováč, byť i Hanáci mohli v samotném závěru strhnout tři body na svou stranu, ovšem střelu Fialy skvěle vyrazil Bačkovský.

„Z výsledku jsme zklamaní, určitě jsme měli na víc. Sami cítíme, že jeden bod je z tohoto zápasu málo,“ uzavřel liberecký Josef Koželuh.

  Plzeň - Olomouc dnes 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc
  Ml. Boleslav - Slavia dnes 19 : 30
20240917T19 : 30:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav
Slavia