Hlavní obsah

Paska prodal svoji agenturu, novým majitelem je někdejší člen vedení Sparty

Jedna z nejúspěšnějších českých agentur na zastupování fotbalistů mění majitele. Známý hráčský agent Pavel Paska prodal svoji společnost ISM podnikateli Michalu Viktorinovi, který dlouhé roky působil ve vedení pražské Sparty. Paska v ISM zůstává v pozici prezidenta, jeho blízký spolupracovník Pavel Kuka je nově minoritním spoluvlastníkem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový agent Pavel Paska

Článek

„Kdo mě zná, tak dobře ví, že agentura ISM je můj život a nebylo to vůbec lehké rozhodnutí. Zároveň ale musím zohlednit svůj věk a zdravotní stav, protože jsem měl minulý rok vážný zdravotní problém, což byl důrazný signál, že nemůžu jen pracovat,“ cituje 80letého Pasku web ismfootbal.com.

„Velmi důležité pro mě bylo, aby se zachovala kontinuita, což se povedlo. Všichni klíčoví lidé zůstávají, já se nadále budu věnovat chodu agentury z pohledu sportovní části, Michal Viktorin jako zkušený obchodník bude mít zodpovědnost za obchodní stránku věci. Z dosavadních jednání a jeho náhledu na fotbal mám pocit, že naše spolupráce bude dobře fungovat,“ dodal Paska.

Ve svém oboru je Paska legendou, do jeho „stáje“ patřili Tomáš Rosický, Jan Koller, Milan Baroš, Karel Poborský, Vladimír Šmicer nebo Patrik Berger. Aktuálně agentura ISM zastupuje například Patrika Schicka, Adama Hložka, Tomáše Součka či Ladislava Krejčího.

Padesátiletý Viktorin se zabývá investicemi do nemovitostí a developmentem. Pro Daniela Křetínského, majitele Sparty, zakládal realitní divizi jeho společnosti EPH – EP Real Estate. Mezi lety 2008 až 2022 působil ve vedení Sparty, kde zastával pozici obchodního ředitele, byl také členem představenstva klubu. V posledních letech žije s rodinou ve Španělsku.

„I tam jsem chvíli uvažoval o koupi jednoho fotbalového klubu, ale nakonec z toho sešlo. Každopádně Španělsko fotbalem žije a věděl jsem, že chci do fotbalového světa v nějaké roli vstoupit. V ISM vidím velký investiční potenciál. Extrémně důležité je, že se na chodu společnosti nic nemění, pouze se změnil majoritní vlastník. K fotbalu mám silný vztah přes Spartu, mám důvěru v pana Pasku, Kuku či Zváru, kteří v předešlých letech prokázali velkou odbornost a kvalitu,“ uvedl Viktorin.

Související témata: