Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů Austrálie byl jmenován Popovic

Novým trenérem fotbalistů Austrálie byl jmenován Tony Popovic. Jednapadesátiletý kouč u týmu nahradil Grahama Arnolda, který v pátek kvůli špatným výsledkům odstoupil. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Nick Mulvenney, Reuters

Novým trenérem fotbalistů Austrálie byl jmenován Tony Popovic.

Článek

Bývalý reprezentační obránce s australským svazem podepsal smlouvu do mistrovství světa v roce 2026. „Vést národní tým je výsada, které si nesmírně vážím, a neberu to na lehkou váhu,“ řekl Popovic, který naposledy vedl Melbourne Victory.

S týmem v minulé sezoně došel až do ligového finále, poté však s klubem neprodloužil smlouvu. Předtím působil v Xanthi, Perth Glory, Karabüksporu a Western Sydney Wanderers, se kterým v roce 2014 vyhrál asijskou Ligu mistrů.

Jednašedesátiletý Arnold vedl Austrálii od léta 2018 a na mistrovství světa před dvěma lety s ní došel do osmifinále. Nyní však po nevydařeném vstupu do třetí fáze kvalifikace o postup na šampionát v 2026 v USA, Mexiku a Kanadě odstoupil.

Austrálie totiž nečekaně prohrála 0:1 s Bahrajnem, remizovala 0:0 s Indonésií a po dvou kolech jí v tabulce patří páté místo. Na mistrovství přímo postoupí první dva týmy, celky na třetí a čtvrté příčce zamíří do čtvrté fáze, kde se bude hrát o dvě místa na mistrovství a o účast v baráži.

Související témata: