Hlavní obsah

Novináři grilovali Haalanda kvůli nesportovnímu gestu. Omluva nepřišla

Hození míčem po stoperovi Arsenalu Gabrielovi se s útočníkem Manchesteru City Erlingem Haalandem potáhne zřejmě ještě dlouho. Ve středu se k incidentu vrátili norští novináři na tiskové konferenci v rámci reprezentačního srazu. Kdo čekal, že se Haaland za nesportovní gesto omluví, byl odpovědí překvapen.

Foto: Profimedia.cz

Souboje mezi útočníkem Manchesteru City Erlingem Haalandem (vlevo) a stoperem Arsenalu Gabrielem patří v Premier League mezi ty vůbec nejintenzivnější.

Článek

Psala se osmá minuta nastavení zářijového šlágru anglické Premier League. Arsenal vedl 2:1, jenže celou druhou půli hrál o deseti a jen odolával ohromnému tlaku domácích City. Nakonec náskok neudržel, když z dorážky srovnal John Stones.

Gólové oslavy zpestřil právě Haaland. Sebral míč z brány a hodil ho po stoperovi Gabrielovi, jenž si v tu chvíli smutně přetahoval dres přes hlavu. „Opravdu zbabělé, nesportovní. Kdyby se mu aspoň podíval do očí, ale takhle? Tohle mě zarazilo ze všeho nejvíc. Myslel jsem, že Haaland je lepší člověk,“ posteskl si legendární forvard Arsenalu Ian Wright.

Sám Gabriel incident po utkání lehce bagatelizoval. „To je běžné. Byli rádi, že dali gól v poslední minutě. Byli doma, jejich povinností bylo vyhrát. Je to bitva, válka, provokace jsou ve fotbale normální. Jde o součást hry,“ líčil.

Po více než dvou týdnech se ale k momentu vrátili novináři na tiskové konferenci před utkáním Ligy národů mezi Norskem a Slovinskem.

„Bylo to v zápalu boje, zrovna v tomto zápase se událo mnoho věcí. To, co se stane na hřišti, tam zůstane. Tak to prostě je,“ odpovídal nejdříve Haaland. Následně přišel přímý dotaz, zda hození míče zpětně lituje. „V životě toho moc nelituji,“ odvětil 24letý kanonýr.

Haalanda teď čeká v národním týmu zcela nová role. V utkáních se Slovinskem a v neděli v Rakousku bude při absenci záložníka Arsenalu Martina Ödegaarda kapitánem reprezentace.

„Tým povedu, jako kdybych neměl pásku. Člověk nemá zkoušet být někým jiným, je potřeba být sám sebou. To platí pro každého na světě. Myslím, že je důležité si na nic nehrát,“ podotkl Haaland.