Hlavní obsah

Nemohl bych připustit, abych byl u sestupu, burcoval Hlavatý. Promluvil i o možném přestupu

Před čtyřmi lety Pardubicím pomohl mezi elitu, nyní s východočeským klubem záložník Michal Hlavatý bojuje o záchranu. Definitivu mohl oslavit už ve 3. kole nadstavby, ale po prohře 0:3 v Jablonci musí čekat minimálně do neděle. Proti Karviné potřebuje s parťáky doma uhrát alespoň jeden bod.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Michal Hlavatý z Pardubic na archivním snímku

Článek

Pod trenérem Radoslavem Kováčem se stal 25letý ofenzivní záložník žádaným hráčem. Velmi o něj stojí ambiciózní Liberec, který od nové sezony převezme právě Kováč.

„Řekli jsme si s vedením, že si na to sedneme, až se definitivně zachráníme,“ poznamenal Michal Hlavatý, jenž má na východě Čech smlouvu ještě na dvě sezony, přesunu výš by se však šikovný hráč se 115 starty v elitní soutěži nebránil.

„Mám nějaké ambice, ale fakt se teď soustředím na záchranu. Vím, že to zní jako klišé, ale byl jsem u postupu do první ligy a určitě nechci být u sestupu, to bych nemohl připustit,“ říká rázně.

K definitivě potřebuje s parťáky v neděli doma s Karvinou neprohrát. „Půjde o klíčový zápas, ve kterém si to musíme uhrát a věřím, že to zvládneme. Nesmíme koukat napravo nalevo a uhrát si to sami. Chceme se s fanoušky rozloučit vítězně,“ poznamenal rodák z Hořovic.

Za jistých okolností mohla Pardubicím v Jablonci stačit k jistotě setrvání mezi elitou i remíza, ovšem v Jablonci padly vysoko 0:3, byť v prvním poločase byly nebezpečnějším celkem než domácí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Pardubic Radoslav Kováč

„V prvním poločase jsme měli dvě tři příležitosti, soupeř nám i vyhlavičkoval balon z brankové čáry, byla tam i tyčka. Asi by se nám pak hrálo líp, ovšem kluci to netrefili vůbec špatně. Když střelu vyhlavičkují z brankové čáry, je to prostě dobrý zákrok soupeře. Neproměněné šance nás trápí po celou sezonu,“ hlesl Hlavatý.

Gólman Antonín Kinský mladší po pauze třikrát inkasoval. „Sesypalo se nám to po první brance, vázla nám kombinace, oni nám chodili do brejků a jednoduše se nám dostávali do šancí. Byli jsme po celý zápas nepřesní, z čehož pramenily chyby, ze kterých Jablonec těžil,“ zhodnotil Hlavatý.

  0 : 0 Portugalsko - Slovinsko 0 : 0 přestávka Živě
20240701T21 : 00:00+0200
Portugalsko vs. Slovinsko
Portugalsko vs. Slovinsko
Portugalsko
Slovinsko
  1 : 0 Francie - Belgie 1 : 0 dohráno
20240701T18 : 00:00+0200
Francie vs. Belgie
Francie vs. Belgie
Francie
Belgie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.