Hlavní obsah

Nejhorší střela v historii fotbalu? Záložník pobavil i vlastního trenéra

V anglických hospodách včera jistě zazněla slova: „Tohle bych dal i já.“ V 97. minutě zápasu se na úplně prázdnou bránu řítil v plné rychlosti záložník Derby County, Ebou Adams, který mohl svému týmu pojistit vítězství v duelu s Cardiffem ve druhé nejvyšší anglické fotbalové soutěži. Odkrytou svatyni ale nepochopitelně minul, a pobavil tak i vlastního trenéra.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Derby, Ebou Adams poté, co netrefil prázdnou bránu.

Článek

Situace začala na druhé straně hřiště, kde Cardiff v poslední minutě utkání zahrával rohový kop za nepříznivého stavu 0:1. Obráncům Derby se podařilo centr odvrátit a míč zakopnout do středového kruhu, kam si pro něj běžel brankář velšského celku. Gólman Jak Alnwick si však neporozuměl se svým spoluhráčem a nechal balon příliš vyskočit, čehož využil právě Adams. Před gambijským reprezentantem stála už jen prázdná brána, kterou ale 28letý záložník minul.

„Bylo to hodně komické. Já mám velmi špatnou paměť, ale díky téhle situaci si na tenhle zápas budu vždycky pamatovat,“ vtipkuje o Adamsově chybě trenér Derby, Paul Warne. „Nicméně je třeba se na to dívat i z druhé stránky. Nikdo jiný na hřišti by se do téhle situace nedostal, protože nikdo jiný neměl v té fázi utkání energii pro míč běžet a možná ani odvahu se pustit do takového hlavičkového souboje. Samozřejmě bych byl šťastný, kdyby ten gól dal, ale naštěstí to výsledek nijak neovlivnilo,“ dodává jednapadesátiletý anglický kouč.

A Warne určitě nebyl jediným, koho Adams pobavil. Střele se smáli také fanoušci na sociálních sítích. „Tak tohle je asi ta nejhorší střela v historii fotbalu,“ napsal jeden z nich. „Vy to nechápete. On bránu netrefil schválně, protože nechtěl dát gól svému bývalému klubu,“ ironicky podotkl jiný fanoušek. Adams působil v Cardiffu právě před angažmá v Derby.

Berani nakonec stav 1:0 udrželi a přesunuli se na 8. příčku tabulky EFL Championship. Do dalšího klání nastoupí v sobotu 21. září proti šestému Sheffieldu United.

Související témata:
  Sparta - Salcburk dnes 18 : 45
20240918T18 : 45:00+0200
Sparta vs. Salcburk
Sparta vs. Salcburk
Sparta
Salcburk
  PSG - Girona dnes 21 : 00
20240918T21 : 00:00+0200
PSG vs. Girona
PSG vs. Girona
PSG
Girona