Hlavní obsah

Rána a sudí šel k zemi. Disciplinárka se s trestem pro násilníka spletla

Aktualizováno

Statisíce zájemců se na internetu podívaly na video, které zachycuje násilnickou scénu z nižší rakouské regionální soutěže. Fotbalista neudržel nervy na uzdě a kromě ´úspěchu´ na sítích vyfasoval pořádný flastr. Nadvakrát. Místo zastavení činnosti původně na 42 týdnů dostal ještě ostřejší postih - hrát nesmí 94 týdnů! Navýšení na patřičnou úroveň mělo kuriózní příčinu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ilustrační snímek

Článek

Zakaria Alhamad al Frih z týmu FC Kurd Vídeň momentem z utkání s Ankerbrotem vešel do širšího povědomí.

Ale popořadě. Situaci, která vyvrcholila předčasným ukončením zápasu pro inzultaci sudího, předcházela útočná akce Ankerbrotu, Mohamed Zetoun rychlý protiútok v 53. minutě zastavil podle sudího nedovoleně a dostal červenou kartu.

Vzápětí v roli mstitele na rozhodčího ostře vyrukoval Al Frih, rozhodčí Stefan Petrik-Hanke šel po zásahu k zemi a ´hlavička´ znamenala konec zápasu. Debaty o tom, jestli červená byla oprávněná, či nikoli, už byly zbytečné.

Z následné zprávy disciplinárních orgánů vídeňského fotbalového svazu vyplynulo, že stopka pro hříšníka bude trvat 42 týdnů. Jenže vše je nakonec jinak. Al Frih si musí dát více než dvojnásobnou pauzu – konkrétně 94 týdnů. „Došlo k chybě při elektronickém zadání výše trestu, omylem bylo na online platformě zadán jako rok vypršení trestu rok 2025, správně je 2026,“ vysvětlil poněkud kuriozní revizi verdiktu člen svazového prezidia Mario Riemel.

Hráče okamžitě po činu suspendoval i jeho klub a přišel s veřejnou omluvou za napadení rozhodčího.

Související témata:
Inzultace