Hlavní obsah

Na životní zážitek nebude vzpomínat v dobrém. Výsledek je krutý, řekl teplický střelec

Po hodině hry proti Spartě teplický Jaroslav Harušťák vyrovnal svým prvním gólem v nejvyšší soutěži na 1:1, ovšem na zápas nebude vzpomínat v dobrém. Úřadující mistři totiž znovu bleskově udeřili. Letenští na severu nakonec vyhráli ve fotbalové Chance Lize vysoko 4:1.

Sestřih zápasu Teplice–SpartaVideo: LFA

Článek

Jak moc mrzí vysoká prohra? Dva góly jste inkasovali v nastaveném čase.

Nebudu říkat, že jsme si to nezasloužili, na to se nehraje. Výsledek je podle mě určitě krutý, ale nebudeme z toho dlouho smutní. Možná si to ještě v noci každý projede sám v hlavě, ale od pondělí to hodíme za hlavu, poučíme se z toho a jedeme dál. Nic jiného nám nezbývá. Po prvních dvou kolech se z toho určitě nebudeme hroutit.

Když jste vyrovnal na 1:1, Sparta za minutu a čtvrt opět vedla. Kde se stala chyba?

Musím upřímně říct, že jsem byl ještě asi v takové euforii, že si ten gól skoro ani nepamatuju… Bylo to na druhé straně, jen jsem otočil hlavu, byl tam propadlý balon a pak zprava, ani nevím kdo, pravačkou obstřelil na zadní. Hezký gól. Bohužel pro nás.

Zmínil jste euforii, jak chutnal první gól v nejvyšší soutěži ve druhém ligovém startu?

Skvělý zážitek, fanoušci byli skvělý, plný dům, to si člověk užije. Pro tohle fotbal hrajeme. Neskutečný pocit, dá vám to neskutečnou energii, když dáte gól. Určitě jsem si to užil, bohužel to nevedlo k bodům, tak snad příště. Tohle byl super zápas, ale máme nula bodů, takže na něj určitě nebudu vzpomínat v dobrém.

Co Sparta z vašeho pohledu ve druhé půli zlepšila?

Sparta prostřídala a stejně její kvalita vůbec nešla dolů. Přišli čerství kluci, kteří mají sílu. V lavičce byl asi trochu rozdíl. Celý zápas jeli ve vysokém tempu, což asi bylo to, co ho překlopilo na jejich stranu. Ale na začátku jsme to podle mě byli my, kdo hrozil víc. Dvakrát nám tam namazali a v prvním poločase jsme měli situace, které jsme mohli dotáhnout do zdárného konce. Určitě se na to budeme snažit navázat, a když tyhle akce příště přetavíme v góly, tak se podle mě budeme radovat my.

Jak nepříjemné je mít po dvou kolech nula bodů?

Na začátku to neznamená nic. Myslím, že po přípravě nás to hodilo zase trochu na zem. Ono je to možná někdy i dobře. Budeme pracovat na základech, které máme jasně vytyčené, a budeme se toho držet. Věřím, že nás to v příštích kolech odmění.

Komu jste po gólu posílal na tribunu srdíčka?

Mé přítelkyni, která měla včera narozeniny. Přijela za mnou z Bohumína, což je ještě dál než Ostrava, vážně kus cesty, takže jsem je poslal jí jako dárek k narozeninám. (Do hovoru vstoupí tiskový mluvčí Teplic Martin Kovařík: „Hary tady měl celou rodinu a dělali před zápasem velký nákup ve fanshopu.“) Rodina je můj základ, bez nich bych tady nebyl. Ještě jednou jim chci poděkovat za to, že za mnou přijeli. Byla tady mamka, taťka, přítelkyně a její brácha. Můj brácha nemohl, hraje třetí ligu za Frýdek. Byli i v Hradci. Myslím, že pokud to bude v dojezdové vzdálenosti, budou na devadesáti procentech zápasů. I když jsem hrál v Lotyšsku, tak za mnou přijeli. Za to jim moc děkuju.

Související témata:
Jaroslav Harušťák
  2 : 1 Monako - Barcelona 2 : 1 dohráno
20240919T21 : 00:00+0200
Monako vs. Barcelona
Monako vs. Barcelona
Monako
Barcelona
  0 : 4 Feyenoord - Leverkusen 0 : 4 dohráno
20240919T18 : 45:00+0200
Feyenoord vs. Leverkusen
Feyenoord vs. Leverkusen
Feyenoord
Leverkusen