Hlavní obsah

Na Julisce stříká šampaňské! Pražská Dukla se vrací do první ligy

Aktualizováno

První mečbol proměněn. Fotbalisté pražské Dukly jsou opět prvoligoví. Mezi českou elitu se vracejí po pěti letech, které strávili o soutěž níž. Definitivně o tom rozhodla jejich nedělní domácí výhra 3:2 nad zachraňujícím se Prostějovem, kterou trefil v 78. minutě bývalý útočník Slavie Muris Mešanovič.

Foto: Robert Procházka, Právo

Vyškovský Kessy Coulibaly (vpravo) a Jakub Jeřábek z Dukly.

Článek

Dvě kola před koncem druhé ligy se už na postupu týmu kouče Petra Rady nemůže nic změnit. Předskočit ho sice může Olomouc B, ta však kvůli účasti A-mužstva Sigmy v lize ale postoupit nemůže. Na Julisce tak po zápase bouchalo šampaňské.

Zprvu to ale na postupový scénář nevypadalo. Hned ve 4. minutě se trefili hosté po rohovém kopu. Z rozlehlé hlavní tribuny se začalo postupně ozývat Dukla budíček! Až v nastavení prvního poločasu přiblížil první ligu Jakub Hora. Zkušený záložník s přehledem proměnil penaltu a vyrovnal na 1:1.

Nicméně Dukla vstoupila do druhého poločasu úplně stejně, jako do prvního - bleskově inkasovala. Na dálku však za ní mocně bojovaly Opava s Vlašimí, které otočily duely s největšími konkurenty Pražanů - Vyškovem, respektive proti Táborsku.

Náladu na slušně zaplněné Julisce (1 607 diváků) vylepšil v 68. minutě Tomáš Vondrášek, jenž pohotovou dorážkou těsný náskok hostů vymazal. Dukla po brance nabrala vítr do plachet, razítko na postup do první ligy dal nakonec střídající Mešanovič. Pražané se díky výhře nemuseli ohlížet na výsledky svých konkurentů a mohli se ponořit do oslav.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 28. kolo:
Žižkov - Varnsdorf 1:1 (1:0)
Branky: 27. Richter - 49. Gembický. Rozhodčí: Machálek - Antoníček, Pospíšil. ŽK: Broukal - Vojta, Kříž, Kubista. Diváci: 1204.
Dukla Praha - Prostějov 3:2 (1:1)
Branky: 45.+2 Hora z pen., 68. Vondrášek, 78. Mešanovič - 4. Šimek, 49. Harušťák. Rozhodčí: Radina - Matoušek, Zoufalý. ŽK: Kozma, Jeřábek, Holiš, Mešanovič, Zeronik, Rada - Šimek, Matocha. Diváci: 1607.
Opava - Vyškov 3:1 (3:1)
Branky: 13. Blecha z pen., 28. Janoščín, 45.+2 Marzuq - 7. Diallo. Rozhodčí: Orel - Hádek, Šafránková. ŽK: Omale - Lahodný. Diváci: 1350.
Vlašim - Táborsko 2:1 (0:1)
Branky: 60. a 66. Heppner - 39. Bláha. Rozhodčí: Trska - Vodrážka, Kotalík. ŽK: Osuagwu, Pikul - Skopec, Dordič. Diváci: 450.
Související témata:
  Španělsko - Německo zítra 18 : 00
20240705T18 : 00:00+0200
Španělsko vs. Německo
Španělsko vs. Německo
Španělsko
Německo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.