Hlavní obsah

Messi už má titul jako Maradona, v reprezentaci chce pokračovat. Pro Carraghera je nejlepší v historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K dokonalosti mu chyběla jedna, ale ta nejcennější trofej. Ta, bez níž nemůže být pro mnoho fanoušků a expertů nikdo nejlepším fotbalistou všech dob. Po epochálním nedělním podvečeru tohle neplatí. Fenomenální Lionel Messi je mistrem světa! Argentinci v úžasné finálové bitvě na mundialu v Kataru přetlačili Francouze s famózním Kylianem Mbappém v penaltovém rozstřelu. Pětatřicetiletý kapitán nových šampionů může s úsměvem přihlížet, jak se mu svět klaní. A končit v reprezentaci ještě nehodlá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finálového utkání MS Argentina - FrancieVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kylian Mbappé v prodloužení vrátil Francii do hry

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lionel Messi dostal Argentinu v prodloužení do vedení

Messi se představil na pátém světovém šampionátu. Moc bažil po tom, aby tuhle misi zvládnul. Cítil, že je pro něj s velkou pravděpodobností poslední. Podřídil úspěchu vše a byl rozdílovým borcem. Desítky milionů lidí po celém světě mu takové vyvrcholení jeho báječné kariéry přálo. Dočkal se.

Má sedm Zlatých míčů, čtyřikrát opanoval Ligu mistrů, desetkrát španělskou ligu, dovedl Argentinu k triumfu na Copě Américe, ale při srovnání s legendárním předchůdcem Diegem Maradonou mu světový titul chyběl. Teď už může být pro Argentince plnohodnotně na stejné, ne-li vyšší úrovni.

„Všichni pláčou a silně ho objímají, protože on je jedním z hráčů, kteří si to opravdu zaslouží. Uvidíme Messiho a Maradonu, dva z nejlepších hráčů všech dob, s trofejí pro mistra světa. To je neuvěřitelné. Jsme tak šťastní," popsal nadšení celé země bývalý Messiho spoluhráč a někdejší argentinský reprezentant Pablo Zabaleta pro BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Buenos Aires slaví zisk argentinského titulu na MSVideo: sntv

Bývalý anglický obránce Jamie Carragher se na Twitteru vyjádřil jasně.

„1. Messi, 2. Maradona, 3. Pelé, 4. Ronaldo, 5. Zidane," vyťukal vítěz Ligy mistrů z roku 2005, čímž za sebe určil pořadí nejlepších fotbalistů historie. Čerstvého mistra světa má nejvýš.

Messi hrál v Kataru báječně. Dal sedm gólů, o jednu branku víc nasázel jen francouzský démon Kylian Mbappé.

Argentinský hrdina se trefil v osmifinále, čtvrtfinále, semifinále i finále. Působil uvolněně, bezstarostně, sálala z něj monstrózní vůle splnit si letitý sen.

Snad celá Argentina se po vítězné penaltě Gonzalo Montiela dojala. Messi nejprve klečel v klubku spoluhráčů, pak mával tribunám, následně se objímal s dětmi. A když si šel pro cenu pro nejlepšího hráče šampionátu, už na pódiu stála i soška pro mistry světa. Argentinský dirigent ji rozverně políbil, moc se těšil, až ji pozvedne nad hlavu. To se za pár minut stalo, Messi si k tomu navlékl arabský plášť a pak už se mohl se spoluhráči radovat. „Lionel Messi. Nejlepší ze všech," napsal na Twitter anglický reprezentant Declan Rice.

„Měl by být středem pozornosti. Je správné, že vyhrál mistrovství světa. Byl to osud. Prosvítil každý zápas, ve kterém hrál. Vidět Messiho hrát naživo, je požehnání," rozplýval se pro stanici ITV někdejší anglický bek Gary Neville.

„Je hezké vyhrát trofej, ale je to také úleva. Tolik let byl pod tlakem, aby vyhrál mistrovství světa, a povedlo se mu to v posledním zápase. Neuvěřitelný konec," přidal bývalý irský řízný záložník Roy Keane.

Ale opravdu to byl Messiho poslední zápas za reprezentaci? Malý velký muž s desítkou na zádech by si za argentinské národní mužstvo ještě rád zahrál. „Fotbal mě baví a užívám si, když jsem v reprezentaci. Rád bych si ještě pár zápasů jako mistr světa zahrál," prohlásil driblér z Paris Saint-Germain. Kam ještě Argentinu dotáhne?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články