Hlavní obsah

Messi se po hattricku cítil jako dítě. Trenér nevěřícně usedl na lavičku

Fenomenální, neuvěřitelný či boží. Slova chvály si na svou adresu opět vysloužil Lionel Messi, který ve věku 37 let dovedl fotbalisty Argentiny ke kvalifikačnímu vítězství 6:0 nad Bolívií, když vstřelil hattrick. Jen obdiv měl na adresu legendy také trenér Lionel Scaloni. „Nikdy mě nepřestane udivovat,“ uznal kouč mistrů světa.

Foto: Matias Baglietto, Reuters

Lionel Messi opět uchvátil celý svět, když vsítil hattrick proti Bolívií v kvalifikaci na mistrovství světa.

Článek

Osmkrát ovládl Zlatý míč, tedy trofej pro nejlepšího fotbalistu na světě. Po zápase sám Messi zmínil, že bude chtít hrát tak dlouho, jak jen mu to zdraví dovolí, a bude předvádět výkony takové, jaké od sebe sám chce.

„Navzdory věku se tady cítím jako dítě, protože mi je prostě dobře. Dokud budu předvádět takové výkony, budu si fotbal stále užívat,“ řekl poté, co proti Bolívii vsítil hattrick. Ten byl jeho desátý na mezinárodní půdě. Navrch přidal dvě asistence, když přihrál na branku Lautaru Martínezovi a Juliánu Álvarezovi.

Útočník Interu Miami se v sestavě týmu trenéra Scaloniho objevil teprve podruhé od červencového finále Copa Américy. Kouč vítězů mistrovství Jižní Ameriky i světa byl po třígólovém večeru Messiho zaskočený a novinářům přiznal, že i po dlouhých letech ho nepřestává legenda překvapovat.

„V jednu chvíli jsem si sedl s asistentem Pablem Aimarem a jen jsem mu řekl, že je úžasné Lea sledovat. Upřímně ho žádám, aby hrál tak dlouho, jak jen to půjde,“ uvedl Scaloni.

Messi dal v národním týmu už 112 gólů a osamostatnil se na druhém místě pořadí reprezentačních střelců za Portugalcem Cristianem Ronaldem se 133 zásahy. V pořadí kapitán mistrů světa přeskočil íránského kanonýra Alího Daeího, s nímž se o druhou příčku dosud dělil.

Argentina zvítězila 6:0 nad Bolívií i bez disciplinárně potrestaného brankáře Emiliana Martinéze, který byl suspendován kvůli urážlivému chování. Scaloniho tým v kvalifikaci o mistrovství světa drží první místo s 22 body s náskokem tří bodů na druhou Kolumbii.