Hlavní obsah

Další zkrat mistra světa. Argentinská hvězda si vybila vztek na kameře

Další nesmyslný zkrat. Brankář argentinské fotbalové reprezentace Emiliano Martínez neunesl prohru 1:2 v kvalifikaci na mistrovství světa s Kolumbií a při odchodu do kabin udeřil pěstí do kamery. Navázal tak na další své přešlapy, kdy například neslušně slavil zisk zlaté rukavice či trofeje z Copy América.

Foto: Luisa Gonzalez, Reuters

Argentinský brankář Emiliano Martínez po zápase opět budil emoce.

Článek

Martínez se po zápase zdravil s kolumbijskými protihráči, gratuloval jim, a jakmile odcházel ze hřiště, vybudila se v něm nenávist. Namířil si to přímo ke kameramanovi, který zaznamenával pozápasové reakce a kameru od sebe agresivním gestem odstrčil.

Zkrat číslo dvě si argentinský hrdina z mistrovství světa v Kataru vybral v předešlém zápase, kdy se Scolariho svěřenci představili doma před svými fanoušky proti Chille (3:0). Poslední vítězové Copy América mohli ukázat svým podporovatelům repliku poháru. Pohár si dal Martínez před rozkrok a dal tak vzpomenout na kontroverzní slavení se zlatou rukavicí ze světového šampionátu.

Přešlap od gólmana Aston Villy však nebyl jediný, který argentinští fotbalisté předvedli. Kolumbijským fanouškům vrátil vlnu nenávisti i Cristian Romero, který se otočil směrem k publiku a provokativně si pohladil zlatý znak federace, který mají vítězové fotbalového mistrovství světa.

Příliš pozitivní nebyl po prohře ani argentinský trenér Lionel Scaloni, který nejprve pogratuloval Kolumbii, ale neskrýval rozhořčení nad výroky rozhodčích.

Především ho rozpálil verdikt, kdy VAR přezkoumal zákrok Otamendiho na Muňoze a nařídil pokutový kop.

„Co mě trápí? Nemůžu souhlasit s rozhodnutím rozhodčích. Nesoustředím se jen na penaltu. Muňoz tomu hodně přidal. To je ale v pořádku, udělal to pro svůj tým. Penalta je nakopla a nás psychicky složila, ale i tak jsme měli šance na vyrovnání,“ uvědomoval si Scolari.