Hlavní obsah

Místo Premier League Jablonec? Hladkého jsme kontaktovali, potvrdil Kozel

Ještě na začátku května snil Václav Hladký po postupu Ipswiche do Premier League o nejlepší lize světa, jenže po vypršení smlouvy nakonec u nováčka mezi anglickou elitou skončil. Mezi novými zájemci o jeho služby se objevil i Jablonec. „Byl jedním z hráčů, které jsme kontaktovali,“ potvrdil kouč Severočechů před startem nové sezony.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Luboš Kozel, 18. června 2024, Jablonec nad Nisou.

Článek

Na Střelnici se mohla obnovit spolupráce, která Václava Hladkého dostala před pěti lety na ostrovy. S novým koučem Lubošem Kozlem začal gólmany v Jablonci cepovat Marek Čech, který Hladkého trénoval jeden rok v Liberci.

„Působení v Liberci pro mě bylo skvělou zkušeností, protože jsme postupovali do evropských pohárů a hráli v tabulce hodně nahoře. I když jsem nechytal, bylo to pro mě hodně pozitivní,“ zavzpomínal Hladký letos v květnu na angažmá ve Slovanu, kde byl většinou náhradníkem a odkud v lednu 2019 přestoupil do skotského St. Mirren, kde započala jeho pohádka zakončená letošním postupem do Premier League. Tam mu však vypršela smlouva a nyní je bez angažmá. Kromě Ostravy o něj stál i Jablonec.

„Můžu potvrdit, že pořád máme zájem o několik hráčů, abychom nějaké posty posílili, a ten brankářský může být jeden z nich. Václav Hladký je momentálně bez smlouvy a hledá angažmá, i on byl jeden z těch, které jsme kontaktovali,“ potvrdil jablonecký kouč Luboš Kozel.

Foto: Profimedia.cz

Bývalého brankáře Ipswiche Václava Hladkého kontaktoval i Jablonec.

Podle informací Sport.cz však není pravděpodobné, že by 33letý gólman severočeský tým nakonec opravdu posílil, nejspíše dá přednost nabídkám z Anglie.

„Nechtěl bych to komentovat. Můžu potvrdit, že zájem byl, ale abych řekl pravdu, teď ani nevím, v jaké je to fázi, takže je bezpředmětné o tom mluvit,“ dodal jablonecký kouč. Do brány má momentálně k dispozici Jana Hanuše a Viléma Fendricha. První na konci minulé sezony pod koučem Radoslavem Látalem ztratil pozici jedničky, zbytek sezony dochytal Fendrich. „O jedničce máme už jasno, ale hráči to ještě nevědí a prvotně by to měli slyšet oni,“ řekl Kozel. V generálce na ligu s béčkem Sparty odchytal první poločas Hanuš, druhý Fendrich. Vyloučeno však ještě není posílení gólmanské pozice na poslední chvíli.

„Dochází k velké personální obměně týmu a věříme, že mužstvo bude mladší, hladovější a bude hrát i trochu jinak. Poslední roky tady nebyly úplně nejúspěšnější a asi i na základě toho se tady toho v létě dost změnilo. Poslední roky byly ještě stavěné na hráčích, kteří ve své době byli úspěšní, hrály se zde evropské poháry a hodně hráčů s tím bylo spojených. Tihle hráči jako Tomáš Hübschman, Kráťa (Kratochvíl) a další skončili, mužstvo se hodně obměnilo, když odešlo sedm hráčů a pět jich přišlo, zatím,“ naznačil Kozel. Ve čtvrtek si hráči zvolí nového kapitána. Jablonec zahájí sezonu v sobotu doma s Mladou Boleslaví.