Hlavní obsah

Míšo, tohle je blbost, pokáral Kováč za penaltový zákrok Hlavatého

Před týdnem liberecký špílmachr Michal Hlavatý zařídil dvěma asistencemi dva góly v Karviné, nyní zbytečně fauloval v šestnáctce Klimenta a Olomouc pod Ještědem z penalty srovnala na 1:1. „Jsem zklamaný, že jsme to nezvládli. Takový zápas bychom měli vyhrát 1:0. Míša udělal nesmyslnou a zbytečnou penaltu,“ pověděl kouč Slovanu Radoslav Kováč.

Sestřih zápasu Liberec–OlomoucVideo: LFA

Článek

Budete mu faul vyčítat?

Detailně jsem to neviděl, ale vím, že tam bylo kopnutí, když se snad otáčel… Míša ví, že to bylo zbytečný, hned jsem mu řekl: Míšo, to je blbost. Když už nám mají dát gól, tak po krásné akci nebo to musí bolet, ale tohle byl dárek. A Míša to ví. Ale jedeme dál. Je to však škoda, tak zkušený hráč si to musí pohlídat.

S prvním poločasem jste byl spokojený?

První poločas byl z naší strany velmi slušný, měli jsme výborný přechod, byli jsme neustále nebezpeční. Určitě jsme však měli dát víc než jen jeden gól. Bohužel jsme to tam neřešili dobře. Ve druhém poločase se hra hodně vyrovnala, Olomouc začala být taky nebezpečná a my jsme trochu znervózněli. Měli jsme dvě tři zbytečné ztráty, kdy jsme se dostali do takového hurá fotbalu, ztratili jsme maličko herní odvahu a organizaci, a i kvůli typologii hráčů na hřišti jsme už tolik nenabíhali za obranu. V tom jsme byli ve druhém poločase slabší.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Radoslav Kováč z Liberce

Co se ve druhém poločase ještě změnilo ve vaší hře?

Začali jsme být nepřesní. A vystřídaní hráči neměli takový přínos, jak jsem si představoval, jako tomu bylo v Karviné. Málo jsme také šli za balonem, možná už i trochu chyběly síly. Mrzí mě, že jsem pak nemohl vystřídat Dulaye, mladého kluka, který je tahový, protože bohužel Miky (Mikula) měl nějaké zdravotní problémy a museli jsme do sestavy sáhnout, což jsme nečekali. Ale Olomouc hrála ve druhém poločase dobře, kluci jsou už dva roky spolu, trenér Janotka je má dobře vycepované. Ale i tak jsme měli v prvním poločase přidat druhý gól. Nebudu jmenovat, vyhodnotíme si to, ale tři čtyři hráči byli pod průměrem, což nestačí.

Opět nehrál Luka Kulenovič, jak to s ním vypadá?

Ještě není v pohodě, netrénuje. Neměl tam sice nic vážného, měl křeč, ale musíme s tím být opatrní, protože je na to náchylný. Uvidíme, kdy se vrátí. Míša (Rabušic) taky nebyl úplně fit. Ale je tady Nyarko, odehrál druhý zápas, Lety (Letenay) se taky srovnává s intenzitou.

Neplánujete ještě útok posílit o klasického hrotového útočníka?

Kdyby se někdo objevil… Ale získat dobrou devítku je složitý. Za prvé je hrotový útočník strašně drahý a za druhé jich moc není. Uvidíme, jak se vše vyvine. Čas ukáže.

V týdnu Liberec opustil gólman Vliegen, záda Bačkovskému proti Olomouci kryl Musil. Řešíte i pozici brankáře?

Stoprocentně, je to v jednání. Nic není vyřešené, ale jedná se.

Po dvou kolech máte čtyři body, před sezonou byste to bral?

Asi jo, ale doma potřebujeme určitě vyhrávat a zápasy zvládat. V Karviné jsme zase měli štěstí v prvních dvaceti minutách, ale pak jsme to zvládli taky dobře. Tam jsme dali tři góly, teď bohužel ne.

A už v pátek vás čeká Slavia.

Doufám, že přijde hodně lidí a pomůžou nám a že nebudeme hrát jen poločas. Zkusíme vydržet a být ve vysoké intenzitě devadesát minut. Uděláme vše, abychom to zvládli. Teď fanoušci taky přišli a byli skvělí, ale mrzí mě, že jsme se neodvděčili třemi body. Ještě nejsme v žádném případě tam, kde chceme být. Tým je mladší, kdybychom byli trochu zkušenější, tak zápas vyhrajeme 1:0.

  Plzeň - Olomouc dnes 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc
  Ml. Boleslav - Slavia dnes 19 : 30
20240917T19 : 30:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav
Slavia
  Real Madrid - Stuttgart dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid
Stuttgart
  AC Milán - Liverpool dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán
Liverpool