Hlavní obsah

Messiho zastínil mýval, který se toulal po hřišti. Amerika má chlupatou hvězdu

Lionel Messi aktuálně není nejsledovanější a nejvyhledávanější postavou americké MLS. Argentinskou hvězdu zastínil mýval, který se při utkání Philadelphie proti New York City zatoulal na fotbalové hřiště. Jeho několikaminutové pobíhání a odlov se stal hitem internetu.

Foto: Kyle Ross, Reuters

Mýval přerušil fotbalové utkání MLS. Diváci zvířátko překřtili na Raquinha.

Článek

Američané zbožňují bláznivé a výstřední momenty. A zvířecí vetřelec v utkání hraném v noci na čtvrtek českého času do toho přesně zapadá.

„Je to úžasná zábava,“ líčil v přímém přenosu komentátor Callum Williams. Roztomilá šelma se ve Philadelphii vloudila na trávník po necelých dvaceti minutách.

Zatímco v podobných situacích obdobné zdržení vadí a otravuje, mýval si okamžitě získal publikum.

„V jakém bodě jsme mu začali fandit?“ ptal se rozverně další komentátor přenosu Calen Carr.

Fandové vskutku přáli víc toulajícímu mývalovi než pořadatelům, kteří si na jeho improvizovaný odchyt přinesli velké plastové popelnice. Pod jednu z nich se ho po několika minutách povedlo přiklopit.

Po zpacifikování mývala si už nevšední fotbalová chvilka žila vlastním virálním životem.

Mývalovi se okamžitě začalo říkat Raquinho. Racoon znamená v překladu mýval a za anglické slůvko se přidala koncovka „inho“, kterou často používají Brazilci.

PR účet soutěže na síti X informoval, že Raquinho strávil na hřišti 161 sekund, což je mývalí rekord v dějinách MLS.

Další analytici publikovali mývalí heat mapu. Tedy pokročilejší fotbalovou statistiku, v jakých prostorech se živočich - lhostejno zda hráč, nebo mýval - na hřišti pohyboval.

Virtuální kanály MLS evidovaly statisíce unikátních návštěvníků a všímavější sledující postřehli, že zvířecí hvězda v aktuálním týdnu zastínila i Lionela Messiho. Napomohlo tomu, že argentinské eso kvůli zranění nenastoupilo do posledního utkání Miami v Orlandu.

Ale kdo ví, zda by mývala vůbec trumfl…

Společnost Topps vyrábějící hráčské kartičky zveřejnila, že mývalí kartička je již v prodeji. A úspěch měl mýval i za oceánem.

Diváci usoudili, že Raquinho se projevoval jako klasický „box to box“ záložník.

„Podepišme ho! Je docela dobrý,“ vtipkovala anglický účet na síti X Borrusie Dortmund.

„No, i na pravém křídle by hrál líp než Antony,“ přisadil si oblíbený účet Troll Football v narážce na předraženého, ale neproduktivního Brazilce z Manchesteru United.

O dalším osudu mývala zámořská média neinformují.

Je ale zřejmé, že Messi bude mít po zranění co dělat, aby chlupatou celebritu překonal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.