Hlavní obsah

Messiho „comeback“ ve velkém stylu. Během pěti minut otočil zápas

Jako by nikdy nezmizel. Kapitán Interu Miami Lionel Messi nastoupil po přesně dvou měsících do soutěžního utkání a dovedl svůj tým dvěma góly a jednou asistencí k výhře 3:1 nad Philadelphií. Jeho výkon byl umocněný také tím, že floridský celek od 2. minuty prohrával a musel tak otáčet, což se povedlo už po půlhodině.

Foto: Rich Storry, Reuters

Útočník Interu Miami Lionel Messi po zápase proti Philadelphii

Článek

Poprvé se Messi trefil v šestadvacáté minutě, kdy zafungovala exbarcelonská spolupráce. Levý obránce Jordi Alba nejdříve poslal průchodovou přihrávku na dobře postaveného útočníka Luise Suáreze, který na hranici vápna jedním dotekem předával argentinskému ostrostřelci. Osminásobný držitel Zlatého míče se chytrým zaseknutím dostal přes obránce a chladnokrevně zakončil k levé tyči.

Také v druhém případě gól vypadal jako z barcelonských fotbalových učebnic. Nabíhající Alba obdržel balon na levém křídle a centroval do pokutového území, kde si míč Messi převzal a z první vypálil na bránu. Filadelfský gólman Andrew Rick si sice na střelu sáhl, ale přesto si cestu za jeho záda našla.

Sedmatřicetiletý rodák z Rosaria přidal v závěru zápasu také asistenci na pojišťující trefu Suáreze. V letošní ligové sezoně se tak podílel už na 29 gólech (14+15) v pouhých 13 odehraných utkáních.

Inter Miami se i nadále pohodlně drží na první příčce tabulky Východní konference MLS. Na druhé Cincinnati má v tuto chvíli náskok 10 bodů. Další duel čeká svěřence Gerarda Martina ve čtvrtek 19. září, kdy vyzvou Atlantu.