Hlavní obsah

Messi nedohrál, bylo zle. Na lavičce nedokázal zastavit slzy

Lionel Messi se mohl na vyvrcholení turnaje jen dívat z argentinské lavičky, oči měl jako ze skla, nedokázal zastavit slzy. Zranění pravého kotníku ve finále Copy America mu zjevně dávalo zabrat a kazilo mu radost z triumfu týmu i vyhlídku na další fotbalové týdny.

Foto: Agustin Marcarian, Reuters

Oteklý kotník Lionela Messiho.

Článek

Jen poskakoval na levé noze, když jeho spoluhráči jásali poté, co gól Lautara Martineze ve 112. minutě pomohl Argentině zdolat houževnatou Kolumbii 1:0 a získat druhý titul jihoamerických šampionů v řadě.

„Leo je nejlepší hráč historie. Každý by měl následovat jeho příklad. … Narodil se, aby byl na hřišti,“ řekl argentinský trenér Lionel Scaloni k Messiho takřka nezlomné vůli zůstat se spoluhráči v boji. Ale nešlo to.

Jestliže to vskutku měl být konec jeho kariéry v reprezentaci, asi nikdo to nechtěl v takovéhle podobě.

Během turnaje utrpěl více zranění (dvě), než dal gólů (jeden). Ohrožen je teď přinejmenším zbytek sezóny sedmatřicetileté hvězdy v Interu Miami.

Messi v 64. minutě padl a dohrál. Emocí bylo plno. Když osminásobný držitel Zlatého míče opouštěl hřiště, patrná byly bolest a frustrace. Messi si pak zakrýval obličej a vzlykal na sedadle, televizní kamery také ukázaly, že má hodně oteklý pravý kotník.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Lionel Messi zraněný ve finále Copa América.

Co Messiho čeká po finále Copy America? Rozsah zranění dosud není znám, ale podle zámořských médií se nedá čekal, že Messiho návrat do akce přijde nějak mimořádně rychle.

Zápasy Miami v MLS se asi na nějakou dobu obejdou bez Argentince. A zřejmě i Zápas hvězd 24. července.

Foto: Agustin Marcarian, Reuters

Zraněný kotník Lionela Messiho.

Foto: Agustin Marcarian, Reuters

Lionel Messi (10) přes zranění nechyběl po finále Copa América při vyhlášení mistrů

Reprezentace? V průběhu turnaje dal významně najevo, že v ní končit nehodlá. Už na minulém MS v Kataru si nechával otevřené dveře pro další šampionát v USA, Kanadě a Mexiku.

  1 : 0 Plzeň - Hearts 1 : 0 dohráno
20240822T19 : 00:00+0200
Plzeň vs. Hearts
Plzeň vs. Hearts
Plzeň
Hearts
  2 : 2 Ml. Boleslav - Paksi 2 : 2 dohráno
20240822T18 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Paksi
Ml. Boleslav vs. Paksi
Ml. Boleslav
Paksi