Hlavní obsah

Mbappé si kupuje klub, kde byl jako dítě na testech. Chce s ním do Ligue 1

Hvězdný francouzský útočník Kylian Mbappé kupuje spolu se svou rodinou většinový podíl v druholigovém fotbalovém klubu Stade Malherbe Caen, který to dnes uvedl na svém webu. Pětadvacetiletý hráč koupí podíl od soukromé investiční společnosti Oaktree Capital Management. Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny.

Foto: Juan Medina, Reuters

Kylian Mbappé se stal nedávno hráčem Realu Madrid a čerstvě většinovým vlastníkem Stade Malherbe Caen.

Článek

Nedávná posila Realu Madrid z PSG se stává hlavním akcionářem Caen. „Mbappé si splní svůj sen a za 15 milionů eur koupí většinový podíl v týmu, který je součástí jeho hráčské historie,“ napsal server marca.com a připojil týmovou fotografii žáků Caen s malým Mbappém v první řadě. Částku v přepočtu přibližně 381 milionů korun uvádějí také další zdroje.

Kapitán francouzské reprezentace je odchovancem AS Bondy. Jako dítě byl na testech v Caen, stejně jako v Realu Madrid a Monaku. Nakonec si vybral Monako, v němž rozjel velkou kariéru.

Mbappé koupil klub prostřednictvím investičního fondu Coalition Capital, který spravuje všechny investice jeho rodiny. Fotbalisté Caen v minulé sezoně skončili na šestém místě a pomýšlejí na návrat do nejvyšší soutěže.

Související témata: