Hlavní obsah

Soupeř Slavie o Ligu mistrů zvládl duel v Remeši

Fotbalisté Lille před zápasem se Slavií ve 4. předkole Ligy mistrů zvítězili v Remeši 2:0. Přišli ale o záložníka Angela Gomese, který po faulu upadl do bezvědomí. Zápas byl pak na půl hodiny přerušen a anglického hráče odvezla sanitka přímo ze hřiště do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Lille se radují z branky v zápase s Remeší.

Článek

Domácí Koné ho nevybíravě fauloval už v 11. minutě a dostal červenou kartu. Gomes zůstal bezvládně ležet na trávníku. Po dlouhé pauze vstřelil v závěru prvního poločasu, který trval 75 minut, vedoucí gól hostů obránce Diakité.

Nový trenér Bruno Génésio šetřil svého nejlepšího střelce Davida, který ve středu proměněnou penaltou rozhodl o postupu přes Fenerbahce. Kanadský útočník, který byl v minulé sezoně druhým nejlepším střelcem v lize hned po Mbappém, nastoupil až po změně stran a v nastavení přidal druhý gól. Přihrál mu na něj Mbappého mladší bratr Ethan.

Hosté hráli v sestavě Chevallier - Santos, Mandi (73. Meunier), Diakité, Alexsandro, Ismaily (83. Gudmundsson) - Cabella (88. E. Mbappé), Mukau (73. Bouaddi), Gomes (44. Haraldsson) , Sahraoui - Bayo (46. David).

Olympique Marseille vstoupil do soutěže výhrou 5:1 na hřišti účastníka Ligy mistrů Brestu. Nový trenér Roberto De Zerbi po příchodu z Brightonu začal ve velkém stylu.

Zatímco Brest se chystá na premiéru na evropské scéně, na Olympique místo na výsluní nezbylo. Premiéra v domácí soutěži mu ale vyšla skvěle. Domácí hned v úvodu neproměnili penaltu. Del Castillův pokutový kop vystihl argentinský gólman Rulli, který přišel z Ajaxu, kde ho vůbec nenasazovali.

Zazářily i další posily. Dvěma góly se uvedl Angličan Greenwood, hráč Manchesteru United, který strávil minulou sezonu na hostování ve španělském Getafe. V novém působišti naznačil, že by mohl nahradit gabonského kanonýra Aubameyanga, který na konec kariéry zamířil do Saúdské Arábie.

Mohl dát i hattrick, ale druhou penaltu v utkání přenechal Wahimu. Hvězda z francouzské jedenadvacítky, za kterou Racing Lens inkasoval 25 milionů eur, se tak rovněž zapsala mezi střelce. Další dvě branky dal Brazilec Henrique, čestný úspěch domácích zaznamenal v nastavení prvního poločasu Camara.

Francouzská fotbalová liga - 1. kolo:
Brest - Marseille 1:5 (45.+6 Camara - 3. a 31. z pen. Greenwood, 26. a 48. Henrique, 69. Wahi z pen.)
Remeš - Lille 0:2 (45.+30 Diakité, 90.+3 David)
Související témata: