Hlavní obsah

Šok před Slavií. Opora Lille v bezvědomí, modlil se za ni i vyloučený soupeř

Zdrcení fotbalisté. Zdravotníci spěchající na hřiště. Půlhodinové přerušení. V šatnách se modlí soupeř, aby jeho zákrok nezpůsobil tragédii. Ošklivé scény nabídlo v sobotu večer úvodní kolo francouzské ligy mezi Remeší a Lille, které v úterý rozehraje závěrečnou kvalifikaci o Ligu mistrů proti pražské Slavii. Zřejmě se bude muset obejít bez záložníka Angela Gomese, který skončil v bezvědomí.

Foto: Profimedia.cz

Moment z francouzské ligy, zdravotníci pečují o zraněného Angela Gomese z Lille.

Článek

„Nejnovější zprávy nás uklidňují, ale raději buďme ještě opatrní,“ řekl kouč Lille Bruno Genesio po sobotní výhře 2:0 v Remeši.

Hned v úvodu utkání musel vystřídat třiadvacetiletého Gomese, který se přimotal k nešťastné, ale drsné srážce.

Mladý středopolař chtěl na útočné polovině prodloužit za sebe dlouhý míč, ale zezadu jej nešetrně a neohrabaně smetl Amadou Kone. Gomes se po ráně do hlavy už ve vzduchu nepřirozeně přetočil a po nekontrolovaném dopadu zůstal bezvládně ležet na trávníku.

Na hřiště spěchali zdravotníci, které ještě někteří hráči popoháněli. Ostatní fotbalisté spontánně kolem zraněného kolegy utvořili neprůhlednou hradbu z vlastních těl.

Stadion v Remeši ztichl.

Mezitím sudí Wattellier vyloučil faulujícího Koneho. Kamery později devatenáctiletého Afričana zachytily v útrobách stadionu při modlitbě za zraněného protivníka.

Už za potlesku diváků zdravotníci Gomese přemístili do sanitky, která ho odvezla na podrobnější vyšetření do nemocnice. Utkání po 34 minutách pokračovalo a po závěrečném hvizdu začaly přicházet příznivější informace.

„Angel už při odjezdu do nemocnice byl při vědomí. Vím, že se ptal na výsledek. Ukazovalo to, že ho neopustil zdravý duch,“ líčil kouč Genesio.

Hráči Lille po utkání vzali dres s Gomesovou osmičkou, čímž chtěli poslat zřetelný vzkaz: Angeli, myslíme na tebe!

Přidal se i prezident klubu Olivier Letang: „Angel se cítí docela dobře, ale noc přečká v nemocnici, kde ho čekají další testy.“

Gomes se narodil v Londýně. Prošel akademií Manchesteru United, za který si kopl i Premier League. Z Anglie ale přestoupil do Lille, které ho obratem poslalo na roční hostování do portugalské Boavisty. Poslední tři sezony už patří ke stabilním členům sestavy francouzského celku.

Lille v úterý čeká první utkání čtvrtého předkola Ligy mistrů proti Slavii. Kouč Genesio se bude muset obejít bez Gomese.

„Angel se už zeptal, jestli bude moct hrát příští týden. Je to dobré znamení, že ho neopustila dobrá nálada,“ líčil trenér Lille. „Sobotní zápas ale po tom velmi děsivém momentu šel na druhou kolej.“

Související témata: