Hlavní obsah

Henry skončil u stříbrné jednadvacítky Francie

Bývalý fotbalový útočník Thierry Henry skončil po roce u francouzské reprezentace do 21 let. Svaz dnes na webu uvedl, že mistr světa z roku 1998 požádal o uvolnění z funkce z osobních důvodů krátce poté, co s olympijským výběrem hráčů do 23 let získal stříbro na domácích hrách v Paříži.

Foto: Paul Childs, Reuters

Francouzský bývalý fotbalista Thierry Henry při olympijských hrách v Paříži

Článek

Henry, jenž v sobotu oslavil 47. narozeniny, se ujal jednadvacítky a olympijského týmu loni v srpnu a měl smlouvu do června roku 2025. V září jeho nyní již bývalé svěřence čekají dva kvalifikační zápasy o postup na mistrovství Evropy.

Francie pod Henryho vedením navzdory absenci největších hvězd mezi povolenými staršími hráči vybojovala na domácích hrách první fotbalovou medaili od triumfu v Los Angeles 1984. „Zisk stříbrné medaile na olympijských hrách pro mě zůstane jedním z největších životních úspěchů. Jsem obrovsky vděčný svazu, hráčům, realizačnímu týmu a fanouškům za to, že mi umožnili prožít tuto kouzelnou zkušenost,“ uvedl na svazovém webu Henry, jehož tým v olympijském finále podlehl 3:5 po prodloužení Španělsku.

Bývalý hráč Monaka, Juventusu, Barcelony a Arsenalu, jehož je legendou, v minulosti vedl jako hlavní trenér Monako a Montreal v MLS. Působil také jako asistent u belgické reprezentace.

Související témata: