Hlavní obsah

Základem emoce a touha. Hašek chce reparát za Gruzii: Pod tlakem jsem pořád

Aktualizováno

Po sobotní prohře 1:4 v Gruzii na začátek nového ročníku Ligy národů se na českou fotbalovou reprezentaci snesla obrovská kritika. Terčem se logicky stal i trenér Ivan Hašek. Před úterním kláním v Edenu proti Ukrajině kouč, který je u národního týmu od ledna a vedl ho již na neúspěšném Euru, říká: „Nemá cenu se zabývat tím, co bylo.“

Ivan Hašek: Pod tlakem jsem pořád. Hráčům věřím, základem musí být emoce a touha po vítězství. Video: Sport.cz

Článek

Berete střetnutí s Ukrajinou jako zápas, který může napovědět něco o budoucnosti u reprezentace?

Působil jsem v arabském světě, a tam když nevyhrajete jeden zápas, téměř končíte. Třeba v týmu jako al-Hilál si nemůžete zaváhání dovolit. Myslím, že pod tlakem jsem pořád. Teď o to víc, protože výkon v Gruzii nebyl dobrý. Naučil jsem se s tím žít, jsem připravený. Hráčům věřím, že ukážou charakter.

Vnímal jste negativní názory plynoucí zejména z veřejného prostoru?

Média jsem moc nečetl, ale kritiku přijímám i sám na sebe. Ale teď už je to za námi. Nemá cenu zabývat tím, co bylo, je před námi velký zápas. Nemůžeme si dovolit prohrát.

Souhlasíte s názory některých hráčů, že zejména mladší jedinci měli více bojovat a naopak ti starší v průběhu duelu rázněji reagovat?

Za výkon jsem nejvíce zodpovědný já, jedeme v tom všichni. Snažili jsme se udělat změny, jenže nepomáhaly nám. Teď už nic nevrátíme, můžeme to napravit jen v úterý úplně jiným výkonem.

Co čekáte od Ukrajiny, která na úvod Ligy národů padla 1:2 s Albánií?

Bude to jiný zápas. Základní předpoklad ale je, aby z našich hráčů byly vidět emoce a touha po vítězství, aby diváci byli po utkání spokojení.

Ze strany soupeře se dá očekávat otevřenější fotbal, může vám více sedět?

Albánie i Gruzie hrají na kontry, Ukrajina zase jinak. Bude to střet různých stylů. Byl bych rád, abychom na pozápasové tiskovce byli my ti šťastnější.

Hned po Gruzii jste řekl, že uvidíme změny v sestavě. Můžete je nastínit?

Určitě budou, ale nechci být teď konkrétní. Ani co se týče taktiky. Omlouvám se, nechci však odpovídat.