Hlavní obsah

Tohle jsem ještě nezažil, řekl Krejčí po výbuchu v Gruzii

Nikdo z českých fotbalistů nechápal, co se v Tbilisi stalo. Národní tým vybouchl v zápase Ligy národů a prohrál s domácí Gruzií 1:4. „Upřímně, tohle jsem asi ještě nezažil,“ přiznal v rozhovoru pro ČT obránce Ladislav Krejčí.

Foto: Tamuna Kulumbegashvili, ČTK/AP

Český fotbalista Ladislav Krejčí při zápase proti Gruzii.

Článek

Po zápase se čeští hráči zavřeli v šatně a mezi sebou si mizerné představení vyříkávali. „Určitě neřeknu, co tam padalo. Jsme sami na hřišti a musíme si to i sami vyřešit. Bavili jsme ale o situacích a našem přístupu v posledních zápasech, hlavně tedy o utkání tady. Musíme k tomu přistupovat úplně jinak,“ zmínil Krejčí.

Češi vyhořeli. Gruzínci je cvičili z rychlých a smrtících brejků. „Chtěli jsme je presovat, ale byli jsme všude pozdě. Vytahovali nás a jednoduše nás prohazovali. Vepředu jsme si nevytvořili skoro nic. Je to o naší součinnosti a myšlenkových pochodech,“ řekl obránce Girony.

Tři góly dostal soubor trenéra Ivana Haška ve druhé půli během třinácti minut. Z 0:1 byl stav 0:4. „Dostali jsme hodně branek během málo minut, což pro týmové sebevědomí není dobré. Vyžrali jsme si to až do konce,“ uvedl Krejčí.

Sám zavinil penaltu. „Moje chyba,“ uznal. A pak podskočil míč u třetí branky. „Taky šlo o moje postavení,“ nevykrucoval se pětadvacetiletý obránce.

Odmítl, že by jeho výkon mohl ovlivnit fakt, že ve španělské Gironě nehraje. „Takhle to určitě neberu. Každý na to může nějak nahlížet. Šel jsem si pro novou výzvu, která bude plynout. Věřím, že se situace změní,“ zakončil Krejčí.