Hlavní obsah

Strach o hráče Ukrajiny. Je ve vážném stavu, Souček si hned bral číslo

Byla to celkem nepřehledná situace. Zatímco záložník Lukáš Červ slavil svůj premiérový reprezentační gól, v pokutovém území se utvořil kroužek Ukrajinců, kteří se seběhli kolem ležícího parťáka Oleksije Huculjaka. A mezi nimi byl i Tomáš Souček. „Srazili jsme se, hned jsem se šel omluvit,“ popisuje český kapitán.

Hráč Ukrajiny je po srážce se Součkem ve vážném stavu. Český kapitán si na něj hned bral čísloVideo: Sport.cz

Článek
Fotogalerie

Vratislav (od našich zpravodajů) - Václav Černý zahrával v 18. minutě roh, odražený míč se dostal k Červovi a ten propálil všechno, co mu stálo v cestě. Na zápas Ligy národů ve Vratislavi (1:1), kde našla Ukrajina svůj azyl, záložník Plzně nikdy nezapomene. Po své trefě utíkal k lavičce, emotivně slavil.

Jenže byl sám. Ostatní čeští fotbalisté byli tak na půli cesty a Souček zůstal v pokutovém území Ukrajiny, kde až bezvládně ležel Huculjak. Mezi ním a Součkem totiž došlo při rohu na přední tyči k velmi nepříjemné srážce.

Viditelně otřesený Huculjak opustil po pár minutách hřiště na nosítkách. „Hned jsem se ptal, jak na tom je. Mrzí mě každý moment, když hráč takto dopadne. Navíc jde o úraz hlavy. Řešil jsem jeho stav, ale zároveň věděl, že faul to není,“ líčí Souček.

Huculjak zamířil ihned do nemocnice. „Jeho stav je vážný. Nejhorší je, že se střet stal i se spoluhráčem. Bylo to nezaviněné,“ říká trenér Ukrajiny Serhij Rebrov.

„Neviděl jsem, jak to vypadalo. To se někdy při fotbale stává. Přál bych si, aby byl v pořádku. Zápas byl tvrdý v emocích, ale férový,“ dodává český kouč Ivan Hašek.

A Červ vůbec v daný moment netušil, co se děje. „Když jsem se trošku uklidnil, ptal jsme se Suka, co se tam stalo. Říkal, že se trefili hlavou na hlavu,“ prozrazuje.

Huculjakovi přeje brzké uzdravení každý fotbalista i fanoušek. A nejvíc možná Souček. „Už mi dávali jeho číslo, takže budu rád, když se spojíme,“ doplňuje český kapitán.