Hlavní obsah

Souček: Cítím, že česká populace chce podporovat nároďák

I jemu samotnému se po říjnovém reprezentačním srazu musí dýchat daleko lépe. Kapitán Tomáš Souček po remíze 1:1 s Ukrajinou a posunu do čela tabulky v rámci Ligy národů několikrát zopakoval, jak moc si váží toho, že si diváci postupně nacházejí k fotbalovému národnímu týmu cestu zpět.

Poslední tři zápasy jsme dobře nastřelili, chceme to českým fanouškům vrátit, říká kapitán Tomáš SoučekVideo: Sport.cz

Článek
Fotogalerie

Vratislav (od našeho zpravodaje) - Zrovna do Polska a pár desítek minut za hranice, kde našla Ukrajina pro pondělní duel svůj azyl, moc českých fanoušků nepřicestovalo. V sektoru pro hosty bylo odhadem 150 příznivců. Očekával se daleko větší počet hlavně lidí z Moravskoslezského kraje, FAČR ale reálný zájem vysvětluje například těžkou situací po povodních.

Obraz se tak lépe dělá z pátečního utkání na Letné proti Albánii, kdy bylo plno a fotbalisté si atmosféru pochvalovali.

Jaký to rozdíl oproti měsíc starému duelu v Edenu s Ukrajinou, kdy hráči až naštvaně mluvili o tom, že mají za sebou vlastně venkovní utkání. Navíc jen pár dnů po výbuchu v Gruzii, po němž ale přišly dvě výhry (právě doma s Ukrajinou a Albánií) a teď již zmíněná remíza.

Povedlo se na Gruzii už zapomenout?

I minule jsme to zvrátili doma s Ukrajinou, byly to dva úplně odlišné zápasy. Aktuálně si musíme užívat, že chceme pozvednout český fotbal, že chceme, ať se nároďáku fandí. To bylo doma s Albánií, a i tady ve Vratislavi byli fanoušci slyšet. Jsem za ně rád. Najednou jsme v tabulce první a v listopadu uděláme maximum, abychom tak i skončili a postoupili zpět mezi elitu.

Hráč Ukrajiny je po srážce se Součkem ve vážném stavu. Český kapitán si na něj hned bral čísloVideo: Sport.cz

Cítíte celkově z týmu i od veřejnosti pozitivnější energii?

Určitě ano. Je to taková česká mentalita, respektive je tady vysoká klubová fanouškovská úroveň, ale teď cítím, že to roste i u nás. Že česká populace chce podporovat nároďák, což je důležité. Máme rok a půl do mistrovství světa, kam se chceme dostat. Už teď v Lize národů mohou být detaily, které nám k tomu pomůžou. Vždy může nastat zádrhel, ale budeme se snažit mu vyhnout.

Takže vám bod z duelu s Ukrajinou stačí?

Uvidíme po posledním zápase, ale máme za tento sraz čtyři body. Hráli jsme se dvěma těžkými soupeři. Samozřejmě je to škoda, protože jsme měli v závěru dobrou šanci, navíc jsme dostali gól z nešťastné penalty. Takže trochu smůla, ale s respektem k soupeři bod bereme.

Gólovou oslavu si moc nepamatuju. Prostě jsem běžel, popisuje se smíchem Lukáš ČervVideo: Sport.cz

Relativně se ustálily nejen výkony, ale zdá se, že také sestava.

Když není pět šest změn každý sraz, je to lepší. Hráči vědí, kdo má jaké silné stránky, kde jsou slabiny, na čem je potřeba pracovat. Je to pak vidět na hřišti, že jsme dopředu i do obranné fáze více sehraní. S posledními třemi duely jsem výsledkově i herně naprosto spokojený, ale je před námi sraz v listopadu, kdy na nás bude zase velký tlak. Chtěl bych fanoušky pozvat na velký zápas s Gruzií do Olomouce, kde jim snad oplatíme jejich podporu.