Hlavní obsah

Rozhodnuto: Češi už ví, kdy budou hostit Ronalda a spol.

Aktualizováno

Hvězdného Portugalce Cristiana Ronalda se čeští fotbaloví fanoušci dočkají až v září příštího roku, kdy přijede s reprezentací své země do Prahy bojovat o body v Lize národů. UEFA totiž zveřejnila jízdní řád třetího ročníku soutěže, která nahrazuje dřívější přátelské zápasy a de facto určuje program jednotlivých národních týmů. Česká fotbalová reprezentace vstoupí do elitní divize 2. června doma proti Švýcarsku.

Foto: David Klein, Reuters

Cristiana Ronalda uvidí čeští fotbaloví fanoušci na vlastní oči příští rok v září

Článek

Šest utkání Ligy národů odehraje každý z účastníků ve dvou termínových oknech pro tuto soutěž stanovených. V červnu musí každá reprezentace zvládnout čtyři střetnutí, v září pak dvě zbývající. Začátek všech utkání byl stanoven jednotně na 20.45.

Český tým začne 2. června doma proti Švýcarsku, tři dny na to přivítá Španělsko, aby se poté vydal na Pyrenejský poloostrov. Tam bude hrát nejprve 9. června v Portugalsku a tři dny poté ve Španělsku.

V říjnovém termínu přivítá nejprve 24. září Portugalsko, aby tři dny na to vyrukoval k poslednímu střetnutí skupiny ve Švýcarsku.

Program zápasů českého týmu ve skupině A2 Ligy národů:
2. června: 20:45 ČR - Švýcarsko,
5. června: 20:45 ČR - Španělsko,
9. června: 20:45 Portugalsko - ČR,
12. června: 20:45 Španělsko - ČR,
24. září: 20:45 ČR - Portugalsko,
27. září: 20:45 Švýcarsko - ČR.

Z ostatních skupin elitní divize bude třeba 4. června zajímavý souboj úřadujících mistrů světa Italů s Německem, 7. června zápas Němců s Angličany anebo 11. června repríza finále evropského šampionátu, tedy duel Anglie s Itálií.

Vítězové jednotlivých skupin elitní divize A se utkají v roce 2023 v turnaji, v němž se rozhodne o nejlepším celku třetího ročníku Ligy národů, mužstva na posledních příčkách ve skupinách sestoupí do druhé divize.