Hlavní obsah

Rice a Grealish zařídili výhru Anglie v Irsku, které dříve reprezentovali

O výhře anglických fotbalistů 2:0 nad Irskem v Dublinu na úvod Ligy národů rozhodli svými góly Declan Rice a Jack Grealish, kteří v minulosti právě Irsko reprezentovali. Z nevraživosti domácích fanoušků si nic nedělali.

Foto: Damien Eagers, Reuters

Anglický záložník Declan Rice a útočník Jack Grealish po zápase s Irskem

Článek

„Bylo to takové, jak jsme s Declanem očekávali. Nemůžeme říct nic špatného. Oba jsme si tu dobu (reprezentaci Irska) užili,“ řekl Grealish po sobotním zápase televizní stanici ITV. „V rodině mám hodně Irů, takže z mé strany tam nebyla žádná zlá krev,“ uvedl záložník Manchesteru City, který nastupoval v irských barvách v mládežnických výběrech včetně jednadvacítky.

Rice odehrál tři utkání i za seniorskou reprezentaci Irska. Od roku 2019 však hájí barvy Anglie, za kterou odehrál už 59 zápasů a získal s ní dvě evropská stříbra.

V sobotu záložník Arsenalu otevřel v 11. minutě skóre zápasu, gól ale neslavil. „Z dědovy strany byli všichni Irové. Už tu sice nejsou, ale myslím, že by to bylo neuctivé,“ řekl Rice televizní stanici Sky Sports. „Hrál jsem za Irsko a mám na to pořád skvělé vzpomínky. Nemůžu říct jediné křivé slovo a přeju jim to nejlepší,“ uvedl na adresu sobotního soupeře.

U anglického týmu prožil úspěšnou premiéru prozatímní kouč Lee Carsley, jenž rovněž reprezentoval Irsko, za které odehrál 40 utkání. Před zápasem si dokonce šel omylem sednout na lavičku domácích. „Vylezl jsem z tunelu a zahnul doprava. Jak víte, strávil jsem na lavičce hodně času, takže přesně vím, kde to je,“ uvedl žertem v rozhovoru pro televizní stanici RTÉ.