Hlavní obsah

Problém pro Spartu. Z reprezentací počítá už dva zraněné, otazník visí nad dalším

Velké trable pro Spartu. První zápas v hlavní části fotbalové Ligy mistrů se nezadržitelně blíží. V reprezentační přestávce se ale na Letnou valí ze zahraničí jedna špatná zpráva za druhou. Proti Gruzii se zranil český reprezentant Matěj Ryneš. Do utkání za Finsko nenastoupil Kaan Kairinen a otazník visí i nad albánským středopolařem Qazimem Lacim.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Sparta se nejspíš nějakou dobu bude muset obejít bez zraněného záložníka Kaana Kairinena.

Článek

Kairinen vypadl už ze zápasové nominace, jelikož si v tréninku poranil ruku. Finský fotbalový svaz informoval, že se neobjeví ani v utkání proti Anglii.

Pro Spartu by se jednalo o citelnou ztrátu, jelikož se pětadvacetiletý středopolař již plně vrátil do zápasového tempa po delším zranění, při kterém se léčil ze zlomeniny nohy.

Nepříjemné zranění si ze zápasu odnesl i Matěj Ryneš. Ten po pádu střídal v sobotním zápase Česka s Gruzií již v prvním poločase, když bylo očividné, že záda levého obránce schytala pořádnou ránu.

Ryneš udělal za poslední dva roky obrovský kus práce, kdy se postupně přes Hradec Králové probojoval až do základní sestavy Sparty a stal se jedním z nejlepších levých obránců v české fotbalové lize. Díky tomu si ho kouč Ivan Hašek i vybral do reprezentační nominace pro úvod Ligy národů. Rynešovi však premiéra v národním dresu pořádně zhořkla.

Hašek po zápase následně potvrdil, že pro utkání s Ukrajinou bude muset na kraji obrany udělat změnu.

„Je zraněný a pravděpodobně budeme muset donominovat místo něj jiného hráče,“ prohlásil.

„V zápase nás to stálo jedno střídání, navíc Ryneš vypadal velice dobře. Byla to škoda, že musel odejít. Pravděpodobně nebude ani za tři dny,“ dodal kouč národního týmu.

Aby toho ale nebylo málo, tak otazník se vznáší také nad albánským záložníkem Qazimem Lacim. On a jeho spoluhráči sice vyhráli 2:1 střetnutí s Ukrajinou, které se odehrálo na Letné, ale jeden z klíčových mužů pražské Sparty utkání nedohrál. V 73. minutě odcházel ze hřiště a server eFotbal.cz přišel s informací, že by se taktéž mohlo jednat o zranění.

Pro Spartu by šlo o další citelnou ztrátu, jelikož již 19. září odehraje první zápas v Lize mistrů proti Salcburku na domácím hřišti.