Hlavní obsah

Češi v zemi fotbalového boomu. Do Gruzie půjdeme naplno, vyhlašuje Hašek

Jáma v zemi s hebkým trávníkem, tribuny, osázené červenými sedačkami. Je jich přes 27 tisíc. Z jedné strany zalesněný kopec, který si výškou nezadá s Ještědem. I ze tří zbývajících stromy. Němci by řekli Waldstadion. Na sympatickém Mikheil Meskhi Stadium v Tbilisi vstoupí v sobotu večer (od 18 hodin českého času) fotbalová reprezentace duelem s Gruzií do Ligy národů.

Foto: Robert Neumann, Sport.cz

Čeští fotbalisté trénují na stadionu v Tbilisi.

Článek

Tbilisi (od našeho zpravodaje) - „Není čas na žádné zkoušení, bereme zápas stoprocentně vážně. Vždyť z Ligy národů se lze dostat přes baráž na mistrovství světa,“ prohlásil v Tbilisi trenér Ivan Hašek, který v pátek oslavil 61. narozeniny. Od svých svěřenců dostal obraz. „Dáme do utkání maximum, jde o přípravu na kvalifikaci o mistrovství světa,“ doplnil kapitán Tomáš Souček.

V Tbilisi utnuly úmorná horka z posledních týdnů prudké bouřky, déšť skrápěl gruzínskou metropoli i v pátek odpoledne. Na teploměru ale příjemných 24 stupňů. Na stav hřiště neměly lijáky negativní vliv

„Je ve skvělém stavu,“ potvrdil Hašek. Jeho mužstvo má s Gruzií zkušenost z nedávného Eura, vzájemný zápas ve skupině skončil 1:1. Jenže zatímco český výběr balil po skupinové fázi kufry, Gruzínci si zahráli osmifinále se Španělskem (prohra 1:4).

„Viděli jsme plno klipů ze zápasu na Euru. Měli jsme spoustu šancí, měli jsme ho zvládnout za tři body. O to větší motivaci máme teď. Gruzínce požene skvělá atmosféra, je tu hezký stadion. Je cítit, že Gruzie prožívá fotbalový boom,“ pověděl Souček.

Češi sice na Euru ubránili hlavní gruzínskou hvězdu Chvíču Kvaraccheliju, vylámali si ale zuby na brankáři Giorgim Mamardašvilim, který bude od příští sezony chytat za slavný Liverpool.

„Odchytal proti nám skvělý zápas. Ale gruzínský tým není jen o něm. Věřím, že si šance znovu vytvoříme a tentokrát je i proměníme a připíšeme si tři body,“ podotkl Souček. „Abychom vyhráli, musíme být ofenzivní. Na druhé straně dobře víme, jak kvalitní hráče na brejky má Gruzie. Bude záviset, kdo dá první gól. Doufám, že my,“ uzavřel Hašek.

Související témata: